Wat op het spel staat

Door Philipp Blom

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het begin van de 21ste eeuw? Zij zal versteld staan dat wij – verblind door onze dagelijkse beslommeringen en ons kortetermijnperspectief? – de twee grootste bedreigingen die homo sapiens te wachten stonden niet zagen: een wereldomvattende klimaatcrisis met alle gevolgen van dien, en de digitalisering van arbeid die leidde tot massawerkloosheid en een algeheel verlies van zin en betekenisgeving.
In Wat op het spel staat analyseert Philipp Blom het historische scharnierpunt waarop wij ons bevinden aan de hand van verhelderende parallellen met andere historische aardverschuivingen, zoals het einde van het Romeinse Rijk, de Verlichting en de Duitse Weimarrepubliek. Het resultaat is een vlammend betoog vol sterke beelden en scherp verwoorde inzichten, dat iedereen zou moeten lezen die zich zorgen maakt over de toekomst van wat wij voor waardevol houden: vrijheid, tolerantie, het klimaat, arbeid, democratie en mensenrechten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jan Vanhoutte

op 23/01/2019

Philipp Blom beschrijft, en jammer genoeg soms drammerig, de grote krachten die de mensheid in deze tijden bestieren. De gevolgen daarvan geven een sombere toekomst. Als het zo voortgaat, loopt het faliekant af en een ommekeer is niet direct in zicht.

Lees meer

Door Elisa Kooy

op 01/05/2018

Dit boek was vlot leesbaar en een schat aan informatie. De linken die gelegd worden tussen de actuele problemen en de gebeurtenissen die vergelijkbaar waren of de oorzaak waren voor die dilemma's zijn heel goed uitgewerkt. Bovendien is het boek heel goed gestructureerd, één van mijn favoriete boeken over onze maatschappij. Na dit boek begrijp ik het verleden, het heden en wat ons te wachten staat een beetje beter.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief