Victoria

Door Daisy Goodwin

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Victoria van Daisy Goodwin is een verrukkelijke historische roman, gebaseerd op de eigen dagboeken van koningin Victoria. Ook de recente BBC tv-serie Victoria, haar jonge jaren is bedacht en geschreven door Daisy Goodwin. In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is. Deze roman bestrijkt haar daden, ideeën en gevoelens tot haar 21e en bevat veel romantiek en een heerlijk slot. 'Absoluut een meeslepende roman [...], gevoelig geschreven, met verve en humor', aldus Amanda Foreman, voorzitter van de Man Booker Prize 2016, over Victoria.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Leen Reynaerts

op 26/06/2021

Een kennismaking met koningin Victoria, de vrouw die haar naam aan een heel tijdperk gaf.

Daisy Goodwin beschrijft aan de hand van de gelijknamige serie (die ze ook schreef) "Victoria" de eerste jaren van koningin Victoria. De lezer krijgt een intieme blik op Victoria's gedachten en daden - volgens Goodwin gebaseerd op dagboeken, maar het is soms iets te veel geperfectioneerd en komt geknutseld over.

Toch ben ik fan van het boek. De tijd van koningin Victoria heeft me nooit echt kunnen boeien, maar dit is het kantelpunt en volgens mij het begin van een nieuwe geschiedenisobsessie.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief