Dank je wel

Door Toon Tellegen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De olifant is zeer dankbaar omdat de andere dieren een nieuw bed voor hem geregeld hebben en de zandtor, die midden in de woestijn woont, bedankt de regen uitbundig voor het eindelijk weer eens kletteren. De krekel is de kikker zeer erkentelijk voor zijn lessen in kwaken en de mus schrijft een bedankbrief in het zand. Zo klinkt er vaak `Dank je wel in het bos, voor alle cadeaus die de jarigen krijgen, en voor de hulp die ze elkaar bieden. In Dank je wel komen alle gelegenheden aan bod waarbij eenieder bedankt kan worden.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Matijs Lips

op 08/03/2020

De menselijke natuur

Wie ken de verhalen van de eekhoorn
en de mier nou niet? Het dikke, rozepaarse boek stond al in mijn vensterbank, maar toen een collega mij erop wees dat de verhalen nu thematisch in kleine boekjes zijn uitgegeven, kon ik het niet laten ze te kopen

De verhaaltjes over onze dierenvrienden zijn kort en simpel van taal maar niks is minder waar: ze bevatten elk menselijke waarheden die gepresenteerd worden vanuit dierlijk perspectief. Dat blijft gewoon ontzettend knap van Toon Tellegen. Dag je geloofwaardige dierenverhalen kunt maken waar je (a) kunt genieten van die wonderlijke dierenwereld en (b) tegelijkertijd iets kunt opsteken van de grotemensenwereld.

Het verhaaltje waar ik nog het hardste om moest grinniken was het verhaal van de olifant die met de eekhoorn wilde dansen. Vooraf vertelt de olifant dat hij bang is op de tenen van de eekhoorn te staan. En dat hij bang is zijn eigen kracht niet te kennen. Bang om ze eekhoorn door de kamer te slingeren. Maar de eekhoorn heeft er vertrouwen in en laat zich niet kennen. Hij wordt op zijn tenen getrapt, hij slingert wild door zijn kamer maar het plezier en de lol van dansen doet alles vergeten.

Zo eenvoudig kan het soms zijn.

NB: overigens lenen de boekjes zich ook heel goed voor moeilijke lezers.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief