Ons feilbare denken

Door Daniel Kahneman

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Daniel Kahneman toont in 'Ons feilbare denken' aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Kahneman legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we - zonder dat we het doorhebben - de verkeerde manier van denken gebruiken. In deze moderne klassieker legt Daniel Kahneman uit waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken, en geeft tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen.

Wat anderen schrijven over dit boek

ML

Door Mitchell Lems

op 20/05/2020

Nederlandstalige versie van de hedendaagse klassieker "Thinking Fast and Slow". Heel duidelijk geschreven, zodat zelfs mensen buiten het wetenschappelijk milieu deze "zware informatie" kan begrijpen. Extreem goed zelfhulpboek voor iedereen, met informatie die men overal kan toepassen, van in het beleidsleven tot in het dagelijkse leven. Zo kan men zich na het lezen van dit boek soms betrappen op veelgemaakte denkfouten en is het vermijden van deze fouten nu veel gemakkelijker. Een must voor iedereen!

Lees meer

Door Hans Van Ham

op 16/02/2020

Dit boek is voer voor iedereen die bezig is met een beleid. Van de lokale sportclub tot elke politicus. Punt. Erg belangrijke bevindingen zijn het, die je confronteren met je eigen beperkingen.

Lees meer
MV

Door Marc Van de Walle

op 01/06/2018

Schitterend boek dat je confronteert met jezelf!

Lees meer

Door Lindsay Cornette

op 03/05/2018

Een boek vol over denkfouten waar we allemaal onderhevig aan zijn. Deze denkfouten vormen ook een basis voor manipulatie, marketing,...

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief