Waarom mannen geen seksboeken kopen

Door Wim Slabbinck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Seks is iets tussen mannen en vrouwen, vrouwen en vrouwen en mannen en mannen. Aan vrouwelijke standpunten geen gebrek. Maar wie spreekt voor de mannen? Wie zegt dat mannen niet de bronstige neanderthalers zijn waarvoor ze vaak worden versleten?

Als seksuoloog met een praktijk in Gent krijgt Wim vooral mannen over de vloer. Niet zelden seksueel bezweken onder de druk die sociale verwachtingen en fabels creëren. In 'Waarom mannen geen seksboeken kopen' gaat hij de strijd aan met enkele hardnekkige mythes. Waar komen ze vandaan? Zit er een grond van waarheid in? Hoe kunnen we ze verklaren? Wim schrijft met een luchtige pen een boek vol hapklare wetenschappelijke kennis en grappige weetjes bij elkaar. Van 'porno als exclusief mannending' over 'masturbatie is taboe in een relatie' tot 'seks zonder orgasme is geen seks'.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Willie van Peer

op 22/05/2020

Ik ben stomverbaasd dat hier nog geen enkele reactie op dit boek is verschenen, want het zou door alle (hetero)vrouwen gelezen moeten worden. En zeker niet minder door alle mannen!
Is seks dan niet iets 'natuurlijks'? Voor andere soorten in het dierenrijk wel, ja, maar niet voor ons. Menselijke seksualiteit is voor een groot deel een cultureel gegeven. En die seksualiteit kan ongelooflijk mooi zijn, maar voor de meeste mensen is ze dat niet. Waarom eindigen anders zo'n 65 van alle 100 huwelijken in een scheiding? En waarom rijdt een kwart van alle mannen en een vijfde van alle vrouwen wel eens een scheve schaats? Laten we onszelf niet bedriegen: gemakkelijk kun je onze seksuele relaties niet noemen.
Dit boek, en de auteur, professioneel antropoloog en seksuoloog, neemt de problemen ernstig en gaat op alle aspecten in, van technische aspecten tot vragen over de zin van monogamie. Het is luchtig en af en toe ook geestig geschreven, en dus naast informatief ook best aangenaam om te lezen. Al zijn onze problemen vaak schrijnend. Vooral de gebrekkige openheid naar onze partners toe is een van de fundamentele oorzaken van ontevredenheid en onbevredigdheid. Dat inzicht loopt als een rode draad door het boek. Een prachtig citaat in het boek maakt het glashelder duidelijk: "als het aankomt op verlangens bespreken, dragen we allemaal een emotionele boerka."

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief