De vreemdeling

Albert Camus

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Meursault, de onverschillige hoofdfiguur van deze klassieke roman, is een pied-noir, Algerijn van Franse afkomst, die in de problemen komt als hij op een dag een man doodschiet. Hij heeft er geen verklaring voor; het kwam door de zon. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de normen van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht, maar niet zonder de dood te verachten.

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Albert Camus verschijnt De vreemdeling in een nieuwe vertaling van Peter Verstegen.
'Vandaag is moeder gestorven. Of misschien gisteren, ik weet het niet.'

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik heb me er echt moeten doorploeteren, iedereen heeft het boek gelezen dus moest het maar. Er wordt nogal veel met de aren getrokken, gewoon een boek zoals 12 in een dozijn... neen, niet mijn ding, ik was er niet weg van. Puur tijdsverlies, gelukkig was het maar een dun boek.

In een schrijfstijl waar je gewend aan moet raken, doet Albert Camus in dit verhaal zijn filofische visie uit de doeken. Het verhaal van een absurde held in een wereld zonder zin.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!