De vreemdeling

Door Albert Camus

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Meursault, de onverschillige hoofdfiguur van deze klassieke roman, is een pied-noir, Algerijn van Franse afkomst, die in de problemen komt als hij op een dag een man doodschiet. Hij heeft er geen verklaring voor; het kwam door de zon. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de normen van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht, maar niet zonder de dood te verachten.

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Albert Camus verschijnt De vreemdeling in een nieuwe vertaling van Peter Verstegen.
'Vandaag is moeder gestorven. Of misschien gisteren, ik weet het niet.'

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ken V

op 23/02/2020

Het leven is 'absurd' . Je wordt geboren en je sterft. En er bestaat geen God of een hoger iets. Deze opvatting kan leiden tot onverschilligheid, maar weerhoudt een mens er niet van om nog genot te halen uit de kleine dingen; een wandeling, de avondval, het vertrouwde geluid van de stad die inslaapt, de zon... In de kleine dingen schuilt nog een stukje geluk. Pas wanneer de dood nadert, ontkiemt het verlangen om alles te herbeleven, zelfs bij het besef van ons absurde bestaan.

Lees meer

Door Johan Smits

op 04/05/2018

Ik heb me er echt moeten doorploeteren, iedereen heeft het boek gelezen dus moest het maar. Er wordt nogal veel met de aren getrokken, gewoon een boek zoals 12 in een dozijn... neen, niet mijn ding, ik was er niet weg van. Puur tijdsverlies, gelukkig was het maar een dun boek.

Lees meer

Door Jonas Voorter

op 01/05/2018

In een schrijfstijl waar je gewend aan moet raken, doet Albert Camus in dit verhaal zijn filofische visie uit de doeken. Het verhaal van een absurde held in een wereld zonder zin.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief