Spaar de spotvogel

Door Harper Lee

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Spaar de spotvogel is een ontroerende en hartverscheurende roman over onrecht in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader de advocaat Atticus alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje. Spaar de spotvogelverscheen voor het eerst in 1960 en geldt als een van de grootste klassiekers uit de Amerikaanse literatuur van de twintigste eeuw. Het werd bekroond met de Pulitzer Prize en is uiterst succesvol verfilmd. Spaar de spotvogel is in meer dan veertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren van het boek verkocht.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Tine Rommens

op 26/06/2019

Terecht een klassieker! Een sterk verhaal over opgroeien en ook al is de context anders, veel aspecten zijn tijdloos.
Ook het thema is tijdloos en helaas weer actueler dan ooit: zijn alle mensen gelijkwaardig en is onze samenleving rechtvaardig? In het boek volgen we de moedige Atticus die een individuele en zware strijd levert voor meer rechtvaardigheid in het Amerika van de jaren '50. Wat uiteraard ook impact heeft op zijn gezin en vooral zijn twee opgroeiende kinderen. We kruipen in de huid van Scout, zijn jonge dochter. Een aanrader!

Lees meer

Door Michel Verdonck

op 02/07/2018

Een van de betere boeken van vorige eeuw, ook prima vertaald.

Lees meer

Door Elisabeth Morrhey

op 04/05/2018

Een hartverscheurend boek uit een onverwacht gezichtspunt. Scout mag misschien niet alles begrijpen wat er in het boek gebeurt, ze leert belangrijke levenslessen. En ze geeft deze lessen door aan iedereen die het boek leest.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief