De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Fright Night

Door Maren Stoffels

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu. Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Vijf jongeren gaan het bos in.

Een van hen zal de nacht niet overleven.

En een van hen is de moordenaar.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Eline Steyt

op 06/03/2022

Het boek fright night is geschreven door Maren Stoffels. De hoofdpersonages zijn Dylan, die zijn verleden achterhoudt van de ander personages, Sofia en Quin. Het boek is in het jaar 2018 verschenen in de boekenrekken.

In dit boek schrijven een paar jongeren zich in voor een fright night. Sofia, Dylan en Quin ontmoeten ter plekke Martijn en Neele waarmee ze samen een groepje zullen vormen. Zij gaan samen de fright night in. Al snel wordt duidelijk dat Dylan vele geheime achterhoudt voor zijn vrienden. Na een grote ruzie tijdens de fright night verlaat Dylan het groepje en gaat alleen verder het bos in. Tijdens zijn afwezigheid komt het groepje 2 acteurs van de fright night tegen die andere bedoelingen hebben. Iemand zal deze nacht niet overleven en iemand is de moordenaar.

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen. Het wekte veel spanning bij me op.
Het boek is chronologisch ingedeeld in voor, tijdens en na de fright night en dit is handig om het boek goed te kunnen meevolgen. Het boek werd vanuit de perspectieven van 3 personages verteld namelijk Dylan, Sofia en Reza. Dit is leuk om te weten hoe ze verschillend over en situatie denken maar soms is het ook wat verwarrend.

Normaal lees ik niet graag boeken maar deze vond ik wel super mooi en vlot om te lezen. Dit is zeker een aanrader, ook voor mensen die niet heel graag boeken lezen.

Lees meer

Door Jarne Vandebriel

op 16/05/2019

Fright Night bevat makkelijke woordenschat waardoor het boek vlot leest en dus ook snel uit is. Het duurt lang voordat er iets gebeurt in het verhaal, maar eens je bij de actie zit, wil je wel verder lezen en weten hoe het verhaal afloopt. Omdat het verhaal zowel spannend is, als over liefde en vriendschap gaat, is het boek voor een breed publiek geschikt. Voor mij persoonlijk was het vooral de vlotte schrijfstijl en de gepaste hoeveelheid actie waardoor ik doorheen het hele verhaal geboeid bleef. Verder vond ik de vertelperspectief ook goed. Het verhaal werd namelijk verteld vanuit de verschillende personages.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief