Vogelvrij

Kasper van Beek

Thriller en Detective

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.
Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Wat anderen schrijven over dit boek

UIT! Zomertip Ik dacht eerst dat het over vogelen (ww.) ging maar neeeeej! Of toch niet helemaal.

Olaf zit vast in een saai leventje, met een saaie baan in het bedrijf van zijn schoonfamilie. Tot hij een foto krijgt van hemzelf en een man in Finland, maar hij herkent locatie noch man. Plots staat zijn hele leven op losse schroeven, en blijkt zijn geheugen serieuze gaten te vertonen...

Lekker beklemmende thriller. Very Hollands qua taal. Moet je wel je hoofd bijhouden: heel wat flashbacks en dromen. Maar vooral: Olaf, een badsloef die noodgedwongen een soort Jason Bourne wordt. Ik was meteen verliefd!

Goed voor aan het zwembad, of voor als je zelf de sloef van je schoonfamilie bent en in gedachten wilt rebelleren 😅

Stel je voor, Je bent een man, in dit geval Olaf en je hebt het gemaakt in het leven. Een vrouw die van je houdt, een goede job waarbij de directeur je schoonvader is en schoonbroer Jacob werkt in datzelfde bedrijf en is je best vriend, je kan het slechter treffen. Weliswaar met dat minpuntje dat hij kampt met geheugenverlies na een ongeval en alles daar rond is weg. Ook die nachtmerries brengen geen klaarheid, eerder meer vraagtekens.

Er komt echter een eind aan Olaf zijn rustig leventje als hij op een dag een foto toegestuurd krijgt met daarop zichzelf en een tweede man die hij niet kent. Bij navraag bij zijn familie voelt hij direct dat dit voor irritatie zorgt. Maar er is meer, er is iets met Jacob… En er is die medewerkster Mila op het bedrijf die zegt: “ Er klopt iets niet op kantoor.” Ook nog enkele ander voorvallen zorgen ervoor dat Olaf besluit om ‘het’ uit te zoeken.
Eens hij daarmee begint is er geen weg meer terug. Hij wordt zelf een voortvluchtige, samen met twee anderen. Wat volgt is een ‘On the road thriller’ waarbij doden vallen, achtervolgingen plaatsvinden en dat allemaal in een razendsnel tempo. Behoorlijk spannend, af en toe. Tenslotte komt hij in Finland terecht waar die geheimzinnige foto werd getrokken.
Geleidelijk aan komen er stukken van zijn geheugen terug en de werkelijkheid is niet wat hem werd verteld.

“Vogelvrij,” leest heel vlot in een aangenaam begrijpelijke taal. Alleen de proloog al maakt dat je dit boek gewoon verder wil uitlezen.

Zie http://www.boekensite.gent/node/3197

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!