Het diner

Herman Koch

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Het diner Herman Koch, auteur van het Boekenweekgeschenk 2017, brak wereldwijd door met Het diner. Twee echtparen gaan uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, maar vermijden waar het eigenlijk om draait: hun kinderen. Er ontspint zich een bloedstollend verhaal dat zich binnen de tijdspanne van een avond voltrekt. ‘De beste Nederlandse roman die ik in maanden heb gelezen.’ – Pieter Steinz in NRC Handelsblad ‘Een grensverleggend, intelligent geschreven en belangrijk boek.’ – Nordjyske

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik het het Diner graag gelezen, ik hou van de manier waarop Koch de gedachtengang van het personage in een bepaalde situatie beschrijft. Beetje gelijkaardig als aan "Zomerhuis bij het zwembad" heeft het einde van het boek iets filmachtig, waarbij het lijkt alsof er 'snel' naar een einde wordt toegewerkt. Niet mijn favoriete stijl, maar ik geef toe: Koch's volgend boek lees ik ook!

Vlotte schrijfstijl. Uitgelezen in twee dagen. Geen bijzonder hoogstaand literair werk, gesitueerd in de huidige tijdszetting.

De stijl waarop de roman is geschreven sprak mij ernorm aan. Genoten van dit boek!

Boek met een mooie evaluatie van gemoedstoestand.
Spijtig genoeg wordt op het einde teveel "verklaring" genoteerd, wat de eigen ervaring deels tenietdoet.

Een bitter-zoet boek over familierelaties en het omgaan met delicate kwesties. Hoe de tijdspanne van 1 diner voor een heerlijke satire kan zorgen.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!