Tien dingen die ik leerde over de liefde

Door Sarah Butler

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Alice, een jonge dertiger, is net terug in Londen nadat ze maanden heeft rondgetrokken in onherbergzame gebieden. Als gevolg daarvan heeft het bericht dat haar vader op sterven ligt haar laat bereikt. Ze is nog net op tijd om afscheid van hem te nemen in het statige maar kille huis waar zij opgroeide. Daniel, een man van rond de zestig, heeft al in geen dertig jaar een dak boven zijn hoofd gehad, maar in de straten van Londen voelt hij zich meer thuis dan hij zich in een echt huis ooit heeft gevoeld. Er is maar één ding dat hem op de been houdt: de zoektocht, elke dag weer, naar de dochter die hij nooit heeft gezien. Tot nu... Wat ik leerde over de liefde is een unieke roman over verloren en gevonden liefde, over ontheemding en thuiskomst en over de kracht van familiebanden.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Katrijn Van Mol

op 30/08/2018

Alice is een 28-jarige die Londen heeft verlaten om een lange reis te maken in een poging om een verloren liefde te vergeten en te ontsnappen aan een familie waar ze zich niet volledig bij thuishoort, vooral na de dood van haar moeder. Ze keert terug naar huis om tijd door te brengen met haar stervende vader. De pijn die deze gebeurtenissen brachten, komen stilaan terug boven bij haar terugkeer.
Daniel, door omstandigheden een zwerver, is op zoek naar ‘zijn thuis’ in Londen. Hij klampt zich vast aan het leven dankzij 1 gedachte, een ontmoeting met zijn dochter die hij nooit gekend heeft. Hij laat een spoor van willekeurige voorwerpen achter in de stad in de hoop op hereniging.

De hoofdstukken worden afwisselend weergegeven in perspectief van Alice en Daniel. Ieder hoofdstuk begint met een lijstje van tien dingen. Ze geven hun standpunten in het verhaal weer, ze vertellen wat meer over hun geschiedenis en op wat ze hopen in de toekomst.
De beschrijvingen van de landschappen, van de straten van Londen, zijn zeer nauwkeurig. De manier van schrijven van de auteur is zeer beknopt en duidelijk.
De verhalen vertellen over verlies en hoop, over liefde en leegte, en komen dichterbij elkaar naarmate het boek vordert.

Het is een heel mooi verhaal dat enkele van de harde dingen beschrijft die het leven kan brengen. Hoe moeilijk het is om de dingen te zeggen die je echt pijn doen. Of zeg gewoon dingen waarvan de liefde voor die persoon kan veranderen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief