De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Upperdog - Upper class - Uppercut

Door Joris Denoo

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Feit en fictie spelen in dit boek voortdurend een spel met elkaar. Dat resulteert in een tripel verhaal: Upperdog waarin de mens figureert, Upper Class die het stadsdorp uit het decor licht en Uppercut of de andere auteur in de auteur. We krijgen driewerf een inkijk in de wereld zoals die door een OJJO ervaren werd en wordt: een Oude Jongere/Jonge Oudere die, gewapend met de nodige hilariteit, steile gevoelens en beheptheid met taal, de wereld om hem heen pelt, proeft, slikt of desgevallend weer uitspuwt, gespreid over een halve vorige eeuw en een kwart huidige eeuw. Pittig, picaresk, pruimig, puntig.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Joris Denoo

op 26/10/2018

Jonge ouderen, oude jongeren ('Ojjo's') zullen zich herkennen in deze 'biotrilogie'. Het eerste deel brengt via verhalen een ode aan de brede flanken van de bevolkingspiramide. Het tweede deel beschrijft op hilarische wijze de prettige frictie tussen een stadsdorp en een hoofdstad, waarin alweer Ojjo's de hoofdrol spelen. In het derde deel beleeft het anderik ofte alter ego van de auteur een thriller die zich o.a. in Italië, Suid-Afrika en de Himalaya afspeelt. Upperdog is een boksmatch van de schrijver met zichzelf. Na elke uppercut hupt hij weer overeind met een oneliner. Hij paaldanst met feit en fictie. Chapeau voor de uitgever van Bibliodroom dat hij dit genredoorbrekend boek aangedurfd heeft. (Bjarne Donderdag)

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief