Bourgondiërs

Bart Loo

Geschiedenis

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
'Een proeve van groot meesterschap' - Frits van Oostrom 'Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar' - Herman Pleij De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Wat anderen schrijven over dit boek

Schitterend. Ongelofelijke vlotte vertelstijl. Verveeld nooit.

Ik startte net met dit boek en dus kan ik nog niet mijn mening geven. Maar de tip die ik wel al kan meegeven, is dat er een toffe podcast bij hoort. Deze is ingesproken door de auteur Bart Van Loo zelf. Een aanrader! Te beluisteren op: https://klara.be/debourgondiers

De geschiedenis nog nooit zo boeiend gebracht.

Ook voor de niet-historicus aanbevolen lectuur om je t e verdiepen in ons rijk verleden. Hier is naast een historicus vooral een boeiend verteller aan het woord.

Bart Van Loo is een meesterverteller. Prachtig boek. Geschiedenis kan toch sexy zijn!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!