De vleermuisman

Jo Nesbø

Thriller en Detective

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
(Harry Hole #1)

Het allereerste avontuur van Harry Hole
Het debuut van een bestsellerauteur

Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het autoongeluk waarbij zijn collega omkwam, en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol.
Holes verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de vrolijke toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over de vleermuisman, die tot leven wordt gewekt door misdaad. En waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Goede debuut thriller met Harry Hole op onderzoek in Australië.

Prachtig debuut van een al even prachtig auteur, voor een debuutroman kan deze al meteen tellen. Het geheel staat als een huis en bol van onverwachte wendingen. Gelukkig is het niet met dit boek gebleven en is Jo Nesbo op zijn elan door gegaan. Ik heb maar één probleem met de man en dat is dat hij sneller boeken schrijft dan ik ze kan lezen, maar ik ken hem ook nog niet zo lang (door de serie "occupied" op Canvas).

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!