Andromeda

Jef Schokkaert

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
2055. In de Engelse kuststad Dunwich steekt een negentienjarig meisje zichzelf in brand tijdens een manifestatie bij een natuurreservaat. Haar wanhoopsdaad is verbonden met een noodlottige gebeurtenis in 2017, wanneer een tuinfeest wordt opgeschrikt door een terreurdaad die de gang van de geschiedenis definitief in een nieuwe richting duwt en twee mensen naar de voorgrond schuift: Thomas Walden en Hazel Newton. Andromeda combineert de actuele uitdagingen van terrorisme, cybercriminaliteit en de milieuproblematiek met vragen van alle tijden over onbeantwoorde liefde, vergankelijkheid en vooral: welke gevolgen hebben onze beslissingen, tijdens ons leven en erna? En aan welke gevolgen zijn we schuldig?

Wat anderen schrijven over dit boek

Zeer mooi boek voor de nabije toekomst. Het zet aan tot nadenken over de laksheid waarmee de mensheid alle regeringen laat aanmodderen met onze planeet, hoe alles altijd om geld draait, ook bij de big pharma. Mensenlevens tellen niet mee, net zo min als de toekomst van de generaties na ons.
Het boek leest als een thriller. Het duurt even eer je het uit hebt maar het is zeker de moeit!

Pompeus. Pretentieus. Onleesbaar.

Mooi verhaal met een verrassend einde.

Wat een intrigerend boek. Een soort historische roman uit de toekomst. Over ecoterreur en Big Pharma. Heel internationaal, vindingrijk, en bijna overdreven obsessief geresearcht. Boeiende personages, elk met hun eigen duivels en waarheden. Prachtig vormgegeven.

Je moet er je hoofd bijhouden, de tijdssprongen zijn soms een uitdaging. Een dikke pil van een boek ook. Jef vraagt heel wat van de lezer. Twijfelt een beetje tussen thriller en geopolitiek pamflet.

Flirt met verfilmbaarheid. Z'n volgende boek is dat wellicht ook écht. Om in de gaten te houden.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!