Sapiens

Yuval Noah Harari

Geschiedenis

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Wat anderen schrijven over dit boek

Interessant, helder geschreven en confronterend

Een hele brok geschiedenis, maar heel begrijpbaar gebracht. Geeft heel wat inzichten over de geschiedenis van de mensheid.

Interessant en vlot geschreven overzicht van de mensheid. Het geeft een heel boeiende globale geschiedenis en doet je nadenken .
Maar ik ben het wel niet altijd eens met de schrijver zijn conlusies over bepaalde gebeurtenissen.

Dit boek heeft mijn beeld over 'de mens' en maatschappij nogal stevig dooreen geschud. Vanzelfsprekende overtuigingen worden opnieuw in vraag gesteld. Prachtig toch dat een boek dit kan bereiken?

Dit boek zou iedereen eens moeten lezen. Er staat zoveel stof in om over na te denken, te filosoferen, te bespreken. Een aanrader.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!