Een klein leven

Hanya Yanagihara

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw


'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Och, wat heb ik gehuild bij het lezen van dit boek. Ik werd letterlijk omvergeblazen door de emoties en waar ik anders vlot een boek in één ruk uitlees, is mij dit deze keer niet gelukt.
Dag en nacht blijft het verhaal je onderbewustzijn beheersen, daardoor is het onmogelijk om er afstand van te nemen.
Ik had het grote geluk de schrijfster Hanya Yanagihara te ontmoeten in Flagey. Tijdens de presentatie van haar boek bekende zij dat het schrijven van dit boek moeilijk en zwaar was en veel tijd heeft gekost.
Een prachtprestatie !

Een prachtig geschreven en aangrijpend boek over hechte vriendschap. Helaas veel te lang uitgesponnen en onmogelijk in één adem uit te lezen. Had best 200 pagina's dunner kunnen zijn zonder afbreuk te doen aan de essentie van het verhaal. Leesvoer voor mensen met veel geduld, maar dat wordt uiteindelijk beloond!

Intriest verhaal. Mooi geschreven, maar niet om in een keer uit te lezen. Het kruipt onder je huid.

Mooi boek, aangrijpend verhaal maar soms langdradig. Voor mij mocht het 100 pagina’s minder zijn. Doordat sommige stukken langdradig zijn verdwijnt het enthousiasme om verder te lezen. Soms ook ongeloofwaardig.

Prachtig, gruwelijk boek over het axioma van gelijkheid : je bent, wat je bent geworden, je hebt wat je hebt gekregen, je hebt niet wat je werd afgenomen, altijd.

Alleen, met momenten wat langdradig geschreven.

Goed geschreven, verschrikkelijk verhaal!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!