Een klein leven

Hanya Yanagihara

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw


'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal. Het begin was wat moeilijk maar daarna vond ik het vreselijk dat het verhaal ten einde kwam. Prachtig geschreven!

Een fantastisch boek. Voor mij is het vooral de vriendschap die me aangrijpt. ik vraag me af of zoiets kan bestaan. Zelfs als je al die gruwelijkheden weg zou laten. Ik ben een trage lezer, maar dit boek gaat erg vlot. In het begin is het even moeilijk al de namen te plaatsen bij de personages, maar zelfs dat is er bij mij vlot ingegaan. Een boek dat lang zal blijven plakken.

Voor mij een zwaar overroepen boek. Het verhaal is gruwelijk en ongeloofwaardig. In plaats van medelijden te hebben met het hoofdpersonage zat ik voortdurend te denken: komaan, doe er iets aan.
En toch heb ik het helemaal uitgelezen want eigenlijk wou ik wel weten hoe het zou aflopen.

Mooi verhaal maar je moet je wel door de eerste 150 blz van het 750 blz dikke boek heen wurmen, een hele opgave ! Goed geschreven, alhoewel soms wat te lange zinnen die je dan een tweede keer moet lezen om ze te snappen.
Zeker een aanrader !

Heel dubbel. Enerzijds ben je geneigd het uit te lezen (wat ik dus deed), anderzijds heb ik me veel geërgerd aan de ellenlange zinnen, de herhalingen, de uitweidingen die aan het eigenlijke verhaal niks bij brengen. Naar mijn persoonlijke smaak, zwaar over roepen. Niet mijn ding eigenlijk. Werkelijkheid overtreft de fictie zegt men, maar hier is het een beetje ‘erover’. Mijn ratio zal wel opspelen zeker?

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!