Een klein leven

Hanya Yanagihara

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw


'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een beetje Dickens, dit boek. Je blijft lezen over de miserie... observeert meer dan dat je meeleeft.

Prachtig boek dat nog lang bijblijft. Ontroerend verhaal over vriendschap in goede en slechte tijden.

Over de rugzak van het leven en hoe zwaar die kan zijn, gevuld met lief en leed.

Och, wat heb ik gehuild bij het lezen van dit boek. Ik werd letterlijk omvergeblazen door de emoties en waar ik anders vlot een boek in één ruk uitlees, is mij dit deze keer niet gelukt.
Dag en nacht blijft het verhaal je onderbewustzijn beheersen, daardoor is het onmogelijk om er afstand van te nemen.
Ik had het grote geluk de schrijfster Hanya Yanagihara te ontmoeten in Flagey. Tijdens de presentatie van haar boek bekende zij dat het schrijven van dit boek moeilijk en zwaar was en veel tijd heeft gekost.
Een prachtprestatie !

Het is een "verschrikkelijk mooi boek". En ieder woord heeft hier zijn betekenis... Verschrikkelijk over wat er allemaal gebeurde in het leven van de hoofdpersoon, mooi omdat het een andere manier van liefde toon maar ook hard. Als je wil begrijpen wat kindermisbruik met iemand doet met een kind/jongeren/volwassene, dan moet je dit boek lezen. Voor mij persoonlijk één van de mooiste boeken die ik afgelopen jaren gelezen heb!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.