Een klein leven

Hanya Yanagihara

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw


'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Zeer aangrijpend boek, dat als geen ander beschrijft hoe gruwelijk trauma's iemands leven kunnen verpesten. En toch spreekt er hoop uit de mooie vriendschap die de hoofdpersonages met elkaar delen. Ik heb het boek nog niet uit, maar weet nu al dat dit één van mijn meest beklijvende leeservaringen is van het voorbije jaar.

Een zeer aangrijpend verhaal die nog dagen / weken blijft nazinderen.
Je moet wel de eerste 100 pagina's doorworstelen maar dan word je meegesleept in een ongelofelijk verhaal.

Een prachtig boek over vriendschap zoals echte vriendschap is . Beklijvend mooi .
Een vd weinige boeken die ik fysisch voel in mijn hart .

Heel aangrijpend. Een boek dat blijft plakken !

Alle wat over dit boek al werd geschreven is waar: meeslepend, gruwelijk, over de top, ontroerend, afgrijselijk, adembenemend, innemend ….
Maar je wordt sowieso meegesleurd in deze fantastische rollercoaster vol suspens, tragedies en onverwachte wendingen.
En meteen na de laatste bladzijde mis je meteen al Jude en Willem … personages die voor eeuwig een plaatsje krijgen in je (boeken)hart.
Een heerlijk boek, dit kleine leven!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Stem voor de LangZullenWeLezen-Trofee en win een boekenpakket

Welke boeken van het voorbije jaar winnen een LangZullenWeLezen-trofee? Dat beslis jij! Kies je favoriete boek uit onze longlist en maak kans op een mooi boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favoriete boeken

Meld je aan om verder te gaan!