De tsaar van eender waar

Mark Tijsmans

Prenten- en kinderboek

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Bas Bonje Bolleboos is elf en moet gaan logeren bij een tante van wie hij nog nooit heeft gehoord. Tante Geola woont in een heel oud kasteel, Tot Slotte, in een heel klein dorpje waar niemand ooit naartoe wil. Tegelijk met Bas verschijnt er in Krot-Kronkelinge een wel erg vreemde man, die zichzelf de Tsaar van eender waar noemt. Hij is ervan overtuigd dat tante Geola een heks is en wil haar ontmaskeren. Samen met Tasje, de kleindochter van de Tsaar, kan Bas Bonje voorkomen dat tante Geola op de brandstapel eindigt. Maar dan blijkt dat de Tsaar met zijn gestuntel nog iets veel ergers in gang heeft gezet...

'Tante Geola en de tsaar van eender waar' is de hilarische start van een nieuwe trilogie van populaire jeugdauteur Mark Tijsmans.

Waarderingen

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik ben fan van de stijl van Mark Tijsmans. Altijd grappig, vlot geschreven, met heerlijke woordspelingen en verwijzingen naar cultuur en literatuur. Het leest heerlijk weg. Al moet ik zeggen dat ik de boeken van Wiet Waterlanders toch nog dat tikkeltje liever heb gelezen. Die waren nog nét iets grappiger. Maar dat is allicht met een volwassen blik bezien. Voor de kids is dit een heerlijk boek, dat zeker in 1 ruk wordt uitgelezen én dat een glimlach op hun gezicht tovert. Top!

Mark Tijsmans: de Anthony Horowitz van de Lage Landen.

Dat laatste is een compliment. Dit is een Goed Jeugdboek, punt. Een eenvoudig maar fantasierijk verhaal over een jongetje dat de roots van zijn heksenfamilie ontdekt. Met cheeky humor die ook voor oudere pubers als ik werkt. Geen franje, gewoon degelijk, spitsvondig Nederlands met af en toe een talige kwinkslag - love it. Personages die je meteen in je hart sluit, inclusief sprekende dieren en een buslading hilarische spoken. Lekker stoer en spannend, zonder dat je een maand later nog badend in het angstzweet wakker wordt.

Als Harry Potter nog iets te complex of lijvig is, dan is dit je ding. Ideaal om de achterbank een paar uur koest te houden op weg naar de Provence, deze zomer. En het goeie nieuws: dit is het begin van een reeks!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!