Homo Deus

Yuval Harari

Kunst en cultuur

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Yuval Noah Harari, author of the critically-acclaimed New York Times bestseller and international phenomenon Sapiens, returns with an equally original, compelling, and provocative book, turning his focus toward humanity's future, and our quest to upgrade humans into gods.

Wat anderen schrijven over dit boek

Boeiend maar over het paard getild.

Zeer verrijkend boek
Een must.

UIT! Deel 2 van mijn favoriete homo-reeks. Serieus: dit is een Belangrijk Boek.

In 'Sapiens' vertelt Harari meesterlijk hoe wij mensen geworden zijn wat we zijn, door de spelingen van toeval, foute keuzes en ingebeelde goden. Dit vervolg kijkt naar de toekomst: een wereld waarin mensen misschien wel overbodig worden en opgaan in de grote datastroom van het universum.

De eerste 400 blz zijn doorbijten. Maar bij de laatste 50 zat ik op het puntje van mijn stoel. De meest extreme toekomstvisie die ik totnogtoe las... en tegelijk de meest realistische. Als politici en het volk geen macht meer hebben over de wereld, wie dan wel? Wat gaan wij doen als computers al ons werk doen? En wat als die computers ons beter leren kennen dan wijzelf? 'Sapiens' was het instapmodel, dit is echt redelijk complexe filosofische sh*t, voor de liefhebber. Vragen en antwoorden die méér vragen oproepen. Inspirerend! Jammer dat pakweg Donald Trump dit nooit zal lezen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!