De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Ransom Riggs

Jeugd & young adult

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto's. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto's van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven...

Wat anderen schrijven over dit boek

Oh, waw! Het eerste boek dat ik las in 2019 en meteen een schot in de roos. Een geweldig boek dat me letterlijk en figuurlijk wakker hield: ik kon niet stoppen met lezen en het bleef nog door mijn hoofd spoken. Ik had eigenlijk iets totaal anders verwacht voor ik eraan begon, maar het was anders en beter. En toevallig kwam de dag nadat ik het boek uit had de verfilming op tv, van een perfecte timing gesproken. Maar zoals zo vaak is het boek veel beter dan de film. Ik kan niet wachten om aan het vervolg te beginnen.

Het boek ‘De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine’ van Ransom Riggs is een verhaal over het bovennatuurlijke gebeuren, een mooi voorbeeld van pure fictie. Personages die eeuwig jong blijven en bovennatuurlijke krachten hebben zijn eerlijk gezegd niet echt de personages waarover ik graag lees, maar dit boek heeft mij toch aangenaam verrast. De personages hebben zeer originele eigenschappen, die ook kunnen worden waargenomen door de lezer met behulp van antieke afbeeldingen die in het boek worden weergegeven. De auteur sleurt je mee in één groot mysterie en zorgt ervoor dat je dit boek niet zomaar kunt wegleggen. Het is een aangrijpende en vreemde roman waar foto en verhaal heel goed samengaan. Voor de proloog laat de auteur ons een gedicht lezen van Ralph Waldo Emerson die ook mooi samengaat met de verhaallijn van het boek en je al een idee geeft over de schrijfstijl van de auteur. Het verhaal blijft boeiend en vol verassingen, maar toch allesbehalve langdradig, wat niet vaak voorkomt en het boek daarom zo uniek maakt. De nadruk ligt op het bovennatuurlijke, het mysterieuze en de relaties tussen Jacob en mevrouw Peregrine en haar bijzondere kinderen. Het boek heeft een open en zeer onduidelijk einde, wat het boek nog mysterieuzer maakt. Gelukkig heeft Riggs nog twee boeken geschreven, waar ik met veel plezier zo snel mogelijk aan ga beginnen.

Wie houdt van een mysterieus verhaal, zal hier wel van kunnen genieten.

Ransom Riggs sleurt de lezer mee in een mysterieus verhaal, vol spannende gebeurtenissen en intrigerende personages. Het boek is prachtig vormgegeven met oude, geheimzinnige zwart-wit foto's.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!