De hemel verslinden

Door Paolo Giordano

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen: Nicola, Tommaso en de zonderlinge maar charismatische Bern. Ze zullen Teresa’s leven voor altijd tekenen. De drie halfbroers worden samen opgevoed door Nicola’s religieuze ouders en hebben een complexe en intieme band. Maar Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en haar idyllische zomers, die ze steeds vaker met Bern doorbrengt, komen tot een abrupt einde. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen.
De hemel verslinden omspant twintig jaar en vier levens. Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door christa coene

op 30/04/2019

Bij een tweede poging merkte ik dat je even moest wennen aan dit boek . Het vertelt de steeds wisselende verhoudingen tussen 1 meisje en 3 jongens van hun jeugd naar volwassenheid. Mooie beschrijving van hun levenswijze en hun gedachtengoed.

Lees meer

Door Xander Kindt

op 16/03/2020

Als je zou beslissen om dit boek te lezen, zou ik je willen vragen om toe te laten hoe het verhaal en de personages langzaam onder je huid kruipen en zich voorzichtig in je poriën nestelen. Langzaam toe te laten dat de details een steeds realistischer beeld vormen in een schets van een banale wereld. Om toe te laten dat de plots telkens, tot op het woord na, op de juiste momenten verschijnen. Om toe te laten hoe het voorspelbare einde zich langzaam verder beweegt tot in je vingertoppen, en voor een deel blijft steken als je het boek dichtslaat. Want het einde is voorspelbaar, maar dat is het leven ook, niet? Het eindigt toch steeds met het onoverkomelijke?

Het boek "De eenzaamheid van de priemgetallen" stond al een tijdje op mijn lijstje. Maar toen ik op een keer zijn naam herkende op deze boekcover nam ik het exemplaar gelijk mee, niet wetende aan wat ik me moest verwachten. Maar nu ik het uit heb pronkt zijn debuut steeds meer in mijn lijst. Kijk er enorm naar uit om meer van hem te lezen!!

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 30/08/2019

Ik heb de eerste helft van dit boek gelezen en dan was het voor mij voldoende. Het verhaal van een jeugdliefde en de jaren erna, voor mij lijkt het wel het verhaal van een soap, een eindeloos voortkabbelend verhaal, zonder diepgang, zonder bindend thema en vooral zonder zinderende taal. Misschien is het wel de "fout" van het vorige gelezen boek Billie &Seb, van Ivo Victoria, dat een overweldigende indruk op mij maakte en na een sterk boek is al wat volgt misschien wat povertjes.

Lees meer

Door Lieselot Eeckhout

op 10/08/2019

Dit is mijn nieuw lievelingsboek geworden, al kreeg ik tijdens het lezen telkens een triestig en melancholisch gevoel...

Lees meer

Door Marina Thomas

op 29/04/2019

Ongeloofwaardig verhaal, het blijft maar vaag kabbelen. Heb het met heel veel moeite toch maar uitgelezen maar het kon me niet boeien.

Lees meer

Door Lieve De Becker

op 21/02/2019

Heftig boek dat je bij de keel grijpt.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief