De hemel verslinden

Paolo Giordano

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen: Nicola, Tommaso en de zonderlinge maar charismatische Bern. Ze zullen Teresa’s leven voor altijd tekenen. De drie halfbroers worden samen opgevoed door Nicola’s religieuze ouders en hebben een complexe en intieme band. Maar Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en haar idyllische zomers, die ze steeds vaker met Bern doorbrengt, komen tot een abrupt einde. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen.
De hemel verslinden omspant twintig jaar en vier levens. Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Wat anderen schrijven over dit boek

Bij een tweede poging merkte ik dat je even moest wennen aan dit boek . Het vertelt de steeds wisselende verhoudingen tussen 1 meisje en 3 jongens van hun jeugd naar volwassenheid. Mooie beschrijving van hun levenswijze en hun gedachtengoed.

Ongeloofwaardig verhaal, het blijft maar vaag kabbelen. Heb het met heel veel moeite toch maar uitgelezen maar het kon me niet boeien.

Heftig boek dat je bij de keel grijpt.

Aangekondigd als een zoektocht van jongeren naar de zin van het leven, en het engagement, vind ik het eerder een wanordelijke aaneenschakeling van thema's ( godsdienst, milieuactivist, vrije liefde, gebruik van geweld, ethiek...) waarmee hij zijn verhaal met horten en stoten aan mekaar breit. Weinig geïnspireerd, eindeloos zoeken naar symbolen, heeft het me meer verveeld dat geboeid. Toch *** voor de vlotte pen van de auteur.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!