De hemel verslinden

Door Paolo Giordano

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen: Nicola, Tommaso en de zonderlinge maar charismatische Bern. Ze zullen Teresa’s leven voor altijd tekenen. De drie halfbroers worden samen opgevoed door Nicola’s religieuze ouders en hebben een complexe en intieme band. Maar Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en haar idyllische zomers, die ze steeds vaker met Bern doorbrengt, komen tot een abrupt einde. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen.
De hemel verslinden omspant twintig jaar en vier levens. Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Viviane Van Elewijck

op 04/08/2020

Na enkele dagen moet ik toegeven dat het boek me meer heeft geraakt dan ik dacht toen ik het net uitgelezen had. Wel blijft mijn eerste reactie overeind - Idealisme mag nooit de overhand nemen, en je kan ook niet alles goedkeuren in naam van idealen. Liefde voor de natuur kan ook anders.
Het boek is wel zeer goed geschreven en de personages hebben allen een zeer uitgesproken karakter.

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 30/08/2019

Ik heb de eerste helft van dit boek gelezen en dan was het voor mij voldoende. Het verhaal van een jeugdliefde en de jaren erna, voor mij lijkt het wel het verhaal van een soap, een eindeloos voortkabbelend verhaal, zonder diepgang, zonder bindend thema en vooral zonder zinderende taal. Misschien is het wel de "fout" van het vorige gelezen boek Billie &Seb, van Ivo Victoria, dat een overweldigende indruk op mij maakte en na een sterk boek is al wat volgt misschien wat povertjes.

Lees meer

Door Lilo Eeckhout

op 10/08/2019

Dit is mijn nieuw lievelingsboek geworden, al kreeg ik tijdens het lezen telkens een triestig en melancholisch gevoel...

Lees meer

Door christa coene

op 30/04/2019

Bij een tweede poging merkte ik dat je even moest wennen aan dit boek . Het vertelt de steeds wisselende verhoudingen tussen 1 meisje en 3 jongens van hun jeugd naar volwassenheid. Mooie beschrijving van hun levenswijze en hun gedachtengoed.

Lees meer

Door Marina Thomas

op 29/04/2019

Ongeloofwaardig verhaal, het blijft maar vaag kabbelen. Heb het met heel veel moeite toch maar uitgelezen maar het kon me niet boeien.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief