Het gewicht van de haat

Door Jo Claes

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Winnaar van de Hercule Poirotpublieksprijs 2017

November 2015. Leuven engageert zich om tweehonderdvijftig Syrische vluchtelingen op te vangen, maar dat stuit op hevig protest. De buurtbewoners organiseren betogingen, de ultrarechtse partij Leuven Eerst zet het stadsbestuur onder druk, de bevolking valt uit elkaar in voor- en tegenstanders.

Wanneer op enkele dagen tijd twee mensen in het opvangcentrum worden vermoord, krijgt hoofdinspecteur Thomas Berg de opdracht om de zaak te onderzoeken. Alles wijst erop dat de dader of daders de Syrische vluchtelingen uit de stad willen, tot een allochtone inwoner van Leuven
wordt vermoord.

Vanaf dat ogenblik vermoedt Berg dat er meer aan de hand is, zeker wanneer nog een Leuvenaar van vreemde origine om het leven wordt gebracht en hij een bizarre ontdekking doet: de moorden werden allemaal volgens een vast patroon gepleegd. Het motief dat zich langzaam maar zeker aftekent, is gruwelijker dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door loukas Van Cleemput

op 07/08/2018

al veel thrillers gelezen in mijn leven, maar dit is toch een van de beteren. Spannend van de eerste letter tot de laatste zonder iets te verklappen van de uitkomst.

super boek

Lees meer

Door Michel Wuyts

op 28/04/2018

Een bijzonder prettige kennismaking met een stadsgenoot. Jo Claes schetst in zijn elfde misdaadroman Leuvense taferelens die mij niet onbekend voorkomen. Nog mooier wordt het als hij dwars door het sterke plot heen monumenten die me helemaal vreemd zijn een historische invulling geeft. Een crypte onder een oorlogsmonument? Waarom onderwees niemand me daarover in mijn collegejaren? Deze thriller van het betere prozaïsche niveau boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het verhaal speelt in 2015 en bespeelt een uitermate actueel thema. De komst van 250 Syrische vluchtelingen brengt beroering in uiterst rechtse stadskringen. Mensen worden vermoord. Veel wijst op de wil van radicalen om de vluchtelingen de stad uit te drijven. Thomas Berg, inspecteur en hoofdpersonage in Claes' boeken, nuanceert de meningen van collega's. Hij is van het Morse-type en paart onvolmaaktheid aan eigenzinnigheid. Wie zijn intelligentie heeft, haalt zijn gelijk op lange termijn. Tijd genoeg om het plot een paar verrassende wendingen te laten nemen.
Een pageturner, voor op de achterbank van de auto. Of voor op een zondagmiddag, voor en na de koers.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief