21 lessen voor de 21ste eeuw

Door Yuval Noah Harari

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciële spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China? In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Joris Van Droogenbroeck

op 01/05/2019

Één hoop ongemakkelijke waarheden zoals we van hem gewoon zijn.

Lees meer

Door Daniëlle De Munter

op 26/12/2018

Na Homo Sapiens en Homo Deus opnieuw een schitterend boek van Yuval Noah Harari. Je wil elke zijn onderlijnen en onthouden.

Lees meer

Door Jan Vanhoutte

op 02/10/2018

Opnieuw een schitterend boek van Yuval Noah Harari. Her en der met wat uitdagende stellingen maar bovenal verrijkend en inspirerend. Je wil het allemaal vasthouden en overdenken en dat zal weer niet lukken. Een boek om af en toe eens naar terug te keren.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief