Lege harten

Door Juli Zeh

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Juli Zeh – Lege harten
In Lege harten van de Duitse bestsellerauteur Juli Zeh runt Britta een kliniek voor mensen met suïcidale neigingen, maar de werkelijkheid ligt toch een tikje anders. Ze koppelt mensen die vastbesloten zijn hun leven te beëindigen aan terroristische organisaties. Een computerprogramma selecteert potentiële kandidaten, waarna zij aan een test worden onderworpen. Velen falen en keren vol levenslust terug naar hun eigen bestaan. Slechts een select gezelschap krijgt de kans een zinvolle dood te sterven. Met Lege harten schreef Juli Zeh een provocerende roman over een generatie die niet langer gelooft in de samenleving.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door katrien roels

op 07/08/2021

Ik ben fan van Zeh. Ik hou van haar schrijfstijl, haar humor maar ook haar spitsvondigheid die ze telkens weer in een verhaal brengt. Ik was zeer benieuwd, zeker na het lezen van de korte samenvatting.
Dit boek heeft me teleurgesteld. Zeh slaat de bal ernaast. Jammer want het onderwerp kon onder Zeh's hand tot een perfect verhaal uitgroeien. Ik vind het een slordig geschreven boek, met onnodige details en een gemis aan een stevige verhaallijn. Ik heb het uitgelezen, maar zou het niet tippen. Zeh heeft veel beter geschreven dan dit.

Lees meer

Door Dirk Bonte

op 23/09/2018

Het boek gaat over een onderneming die via algoritmes potentiële zelfmoordenaars opzoekt en hen ofwel geneest ofwel opleidt tot echte zelfmoordenaars met een missie en die uitbesteed aan allerhande organisaties. Het speelt zich af in de toekomst. Het bedrijf ontdekt dat er vanuit hun organisatie een cel is gekomen die hun werk dwarsboomt. Ik heb het boek, nochtans beladen met lovende recensies met moeite uitgelezen. Halfweg viel het spanningsveld weg en ik had er genoeg van. Het kan ook aan mij liggen. Het vorige boek dat ik gelezen had, nl. Nultijd, was stukken beter.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief