Alpengloed

Door Eva Linden

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Het is donker en stil om ons heen. Als ik nog minder kon horen en zien dan ik nu doe, zou ik denken dat ik dood was. Maar dat ben ik niet. Ondanks alles wat Mila en ik hebben meegemaakt, ben ik nog steeds springlevend. Zoals te verwachten viel, zitten de Yua ons op de hielen. Ik moet ons hier zo snel mogelijk vandaan zien te krijgen, met of zonder behulp van lucide krachten. Maar hoe? Het is ondertussen bijna een jaar geleden sinds Mathis en Mila elkaar voor het eerst ontmoetten. Zij aan zij gingen ze de strijd aan met de Yua, vreselijke wezens die de droomwereld in hun macht hebben. Toen de Yua hun 'Ultieme Nachtmerrie' tegen Mathis inzetten, stierf hij in een droom en werd droomdood. Sindsdien zitten Mila en hij vast in de Grijze Zone, ergens tussen dromen en waken in. Slagen de twee erin om de Yua te verslaan en te ontsnappen uit de droomwereld? Of wordt alles één grote nachtmerrie? 'Alpengloed' is het spannende vervolg op 'Maanziek' (2016) waar de lezer nog dieper doordringt in de duistere krochten van de droomwereld.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Wouter Meuldermans

op 19/07/2018

Na de twists van Maanziek bevindt Mathis zich in een lastig parket. Samen met z'n vriendin/mentor Mila heeft hij nu nog meer reden om zich tegen de monsterlijke krachten die de droomwereld beheersen te verzetten, maar gemakkelijker wordt het er niet op.

Wending volgt wederom op wending, en zoals we ondertussen weten is Eva niet vies van een plotse draai naar het duister. Waar Maanziek een eerste voorzichtige poging was om de gevaarlijke wereld van dromen te schetsen, is Alpengloed de realisatie van die wereld tot zijn logische - albeit donkere - extreem. Een tienerboek om van te smullen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief