Onderworpen

Door Michel Houellebecq

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een professor aan de Sorbonne ziet zijn land in 2022 aan de vooravond van de presidentsverkiezingen steeds verder polariseren: een burgeroorlog lijkt onvermijdelijk. De traditionele partijen zijn uitgespeeld, de strijd gaat tussen het Front National en de Moslimbroederschap. Op de valreep doet een van de leiders een politieke meesterzet.

Met Onderworpen is Michel Houellebecq helemaal terug als Frankrijks grootste provocateur. Hij schrijft altijd op de huid van de tijd, maar nooit eerder schreef hij zo'n politieke roman, eindigend met een verrassend majeurakkoord.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Mariejeanne Van Steen

op 12/03/2020

Frankrijk in de ban....Provoceert,maar humor eveneens in het kruidvat.

Lees meer

Door Linda Vermeulen

op 11/12/2018

Een politieke roman over een nachtmerrie: Frankrijk islamiseert. De hoofdpersoon is gepromoveerd op een proefschrift over het werk van Joris-Karl Huysmans (1848-1907). Ik ben niet zo bekend met de Franse literatuur dus wist ik niet of dit personage door de schrijver verzonnen was. Hij heeft bestaan. Hij was een ambtenaar die zijn eigen gedichtenbundel publiceerde in 1874. Later bekeerde hij zich tot het katholieke geloof en vanaf dan verschijnen alleen nog maar rooms-katholieke werken.

Frankrijk islamiseert en de beroemde Sorbonne universiteit ook. De hoofdpersoon wordt ontslagen maar daarna wordt hem gevraagd of hij toch hoogleraar wil worden met een heel hoog salaris en weinig werk. De enige voorwaarde is dat hij zich bekeerd tot de islam.

Het boek is heel knap geschreven. Omdat het een politieke roman is, heb ik veel moeten opzoeken wat mijn leestempo natuurlijk aanzienlijk heeft vertraagt.

Het gemak waarmee een heel westers land op zo een korte tijd islamiseert vond ik niet helemaal geloofwaardig.

Lees meer

Door Marlies van Bouwel

op 19/06/2018

goed, weerzinwekkend, macho, verslavend

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief