Weg met Eddy Bellegueule

Door Édouard Louis

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Eddy Bellegueule groeit op in een grofgebekt arbeidersgezin in Picardië, maar lijkt in niets op de kinderen in zijn omgeving. Zijn houding, tongval en verfijnde aard bezorgen hem evenveel vernederingen van zijn klasgenootjes als van zijn alcoholistische vader en zijn weerbarstige moeder. Nog voor hij de minste begeerte voelt, gaat men ervan uit dat hij homoseksueel is. Eddy slaagt er uiteindelijk in zich los te rukken uit zijn wrede, verstikkende milieu en gaat tijdens zijn theaterstudie in Amiens op zoek naar zichzelf en zijn plaats in de maatschappij.Weg met Eddy Bellegueule is een onweerstaanbare autobiografische roman over een jongen die voor zichzelf opkomt. Hard, snel, ontroerend, aangrijpend: dit grootse debuut laat je niet los. Het is in Frankrijk het succes van 2014 en is nu al een mijlpaal in de letteren.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Carine Feys

op 10/02/2020

Door Els Deveuster

op 05/12/2019

Een autobiografisch boek waarin de Franse auteur afrekent met zijn jeugd. Een jeugd in armoede en geweld. Hij vecht tegen zijn homoseksuele geaardheid want in het milieu waarin hij opgroeit is geen plaats voor "mietjes". Tot hij de kans krijgt en deze ook grijpt om weg te vluchten door naar het Lyceum te gaan in een provinciestad. Hij gaat op internaat en werkt aan zijn toekomst.
Knap werk van deze jonge man. Het doet me denken aan onze Vlaamse auteur Dimitri Verhulst die in De Helaasheid der dingen ook afrekende met het milieu waarin hij opgroeide en ook een succesvolle schrijver werd.

Lees meer

Door Lucie Van Landeghem

op 30/04/2018

Het is geen leuk boek. Met afgrijzen lees je hoe de auteur in zijn jonge jaren door zijn familie en leefomgeving, zoals de school, werd behandeld. Het is bijna niet te geloven wat de jonge Eddy meemaakt en zich uiteindelijk toch weet los te maken van heel die afschuwelijke omgeving. Het boek is wel goed geschreven; je kunt je al de gebeurtenissen levendig indenken.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief