Een kleine geschiedenis van bijna alles

Door Bill Bryson

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' onderneemt Bill Bryson zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe: die door het leven zelf. Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde nieuwsgierigheid als waarmee hij vele landen op de wereld bezocht en beschreef, legt hij nu de geschiedenis van het leven op aarde vast. Al zijn hele leven heeft Bryson zich afgevraagd of het mogelijk was de essentiële onderwerpen van belangrijke wetenschappen als geologie, scheikunde, paleontologie en astronomie, waarin de geheimen van het leven besloten liggen, op een duidelijke en spannende manier op te schrijven. Het resultaat van deze jarenlange obsessie is dit boek, waarin Bryson deze ingewikkelde zaken niet alleen ontsluiert maar ze ook op heldere, spannende en meeslepende wijze beschrijft. Hoe kunnen ze weten hoe en wanneer het heelal begon en hoe het was toen het begon? Hoe weten ze wat er zich in een atoom afspeelt? En dan nog de vraag - misschien wel bovenal - hoe kan het dat wetenschappers vaak van alles lijken te weten, maar nog steeds geen aardbeving kunnen voorspellen of ons zelfs maar vertellen of we een paraplu moeten meenemen naar de races van volgende week woensdag?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Julie Rademakers

op 29/04/2021

ER WAS EENS ...

'Een kleine geschiedenis van bijna alles' van Bill Bryson.

In deze boekrecensie op YouTube vat ik zijn allesomvattend boek samen in vijf woorden, ideeën of gevoelens die het bij mij oproept:
kijk op https://youtu.be/tU5SILSd9nI

1. ontstaansgeschiedenis
2. wetenschap voor iedereen
3. nietigheid
4. leergierigheid
5. verplichte lectuur

LEES JE MEE?


Warme groeten

De Schone Schrijfster
Freelance tekstschrijver-copywriter-storyteller


🌹 Website: www.deschoneschrijfster.be
🌹 Facebook: www.facebook.com/deschoneschrijfster
🌹 Nieuwsbrief: www.deschoneschrijfster.be/#Nieuwsbrief​
🌹 Blog: www.deschoneschrijfster.be/blog​
🌹 LinkedIn: www.linkedin.com/in/deschoneschrijfster-julierademakers

Lees meer

Door Fam. Bekaert Bekaert-Deschamps

op 30/05/2019

Een droom van een boek. Een populair wetenschappelijk boek zoals het zou moeten zijn, grappig, tof, vlot en o'zo interessant!

Lees meer

Door Marc Smet

op 15/02/2019

Een vette kluif, dit 441 pagina's dikke boek, maar heel vlot leesbaar. Bryson neemt je mee doorheen het ontstaan en de evolutie van het heelal, de ontdekking van het subatomaire, de geologische geschiedenis van de aarde en het mirakel van het leven. Na het beëindigen van de lange leestocht kan je niet anders dan erkennen dat onze aardbol uniek is, en dat wij mensen eigenlijk niet meer dan een toevalligheid van de evolutie zijn. Kortom, wat meer bescheidenheid zou ons niet misstaan!

Lees meer

Door Chris Verhaegen

op 19/09/2018

Bill Bryson moet zeer veelzijdig zijn om over deze materie (?) zo veel interessants en bovendien nog boeiend te vertellen. Meer dan 400 blz. om te bewijzen dat we eigenlijk nog bijna niets weten over de wereld van het heel kleine en over onze evolutie.

Lees meer

Door Pit De Jonge

op 07/08/2018

Hoe maak je oneindigheid meetbaar? Zit het in het extreem verre of in het extreem kleine? Wat is tijd en hoeveel tijd was er nodig om tijd in werking te zetten? Waar komt de mens nu vandaan en waarom niet? En hoe menselijk zijn de genien die dit allemaal becijferen, bestuderen, uitleggen of tegenspreken?

Bryson beschrijft met verve, documentatie, kennis en een onvervalste Britse zin voor humor het hoe en wat van het kleinste deeltje in ons universum tot de ruimte die daar aan voorbij reikt.

Omdat de wetenschap bewijst dat alles nog moet bewezen worden is dit boek een puike poging om onze kennis op een begrijpelijke manier in kaart te brengen. Straffer: bij een volgend bloedonderzoek of een kijk naar de hemel bij heldere nacht krijg je vast heel andere bedenkingen dan voorheen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief