Dit zijn de namen

Door Tommy Wieringa

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf. Met humor en wijsheid verbindt Tommy Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met de vraag naar wie wij zijn en of verlossing mogelijk is. Nominaties en prijzen voor Dit zijn de namen: Prijzen - Libris Literatuurprijs 2013 - Lezersjury Gouden Boekenuil 2013 Nominaties: - Nominatie NS Publieksprijs 2013 - Nominatie Gouden Boekenuil 2013 - Tiplijst (longlist) AKO Literatuurprijs 2013 - Nominatie E. du Perronprijs 2012

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jan Houttekier

op 04/02/2021

zalig boek dat de problematiek van de vluchtelingen op een zeer menselijke manier weet te vatten.

Lees meer

Door Piet Cosemans

op 24/07/2020

De uitzichtloosheid is nooit zo groot dat er geen lichtpunt zou zijn. Vluchtelingen sterven onderweg, belanden in de gevangenis, maar er is verlossing mogelijk.
Het gaat niet alleen over het lot van migranten, ook over godsdienst. Vooral de vraag hoe geloof en bijgeloof ontstaan.
Goed gecomponeerd, soms langdradig.

Lees meer

Door Lukas Desmet

op 10/03/2019

Zeer mooi boek. Het verhaal sleept je helemaal mee. Zeker de moeite waard om eens te lezen. Het boek geeft je een verruimende kijk op de problematiek van de vluchtelingen

Lees meer

Door Roland Derveaux

op 03/11/2018

Ik heb het gelauwerde boek, voor het eerst verschenen in 2012, nu ook uit. Ik zal kort zijn. Het heeft me meegesleept. Ik voelde de pijn, de onmacht, de haat. Wat een kanjer! Hiermee druk ik eigenlijk alleen maar uit wat veel anderen voor mij reeds ervaren hebben. De superlatieven zijn op. Dit zal nog lang nazinderen.

Lees meer

Door Hans Deckers

op 23/07/2018

Dit boek vertelt een interessant verhaal vanuit een interessante invalshoek. De centrale vraag is : hoe ver willen mensen gaan om een doel te bereiken, wat dat doel dan ook precies is. Dit wordt in deze vertelling op een interessante manier onderzocht.
De taal van Wieringa is niet helemaal mijn ding; het voelt wat reportageachtig aan voor mij, maar het leest zeker niet onprettig.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief