Een schitterend gebrek

Arthur Japin

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven.
Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia zonder een woord uit Casanova’s leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar bij toeval opnieuw in een Amsterdamse schouwburg, maar zonder dat hij daar op dat moment weet van heeft. Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie van de gebeurtenissen. Haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Giacomo, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en het leven aan de zelfkant waarin ze daar terechtkomt. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning uit Pasiano geen verraad was maar juist een daad van liefde.

Wat anderen schrijven over dit boek

Zoals steeds bij Japin een heel mooi boek. Japin gebruikt steeds zijn bronnen grondig. Vervolgens weeft hij een heel mooi verhaal waaruit je veel bijleert en waarbij je meeleeft met de personages.

Een boek dat zo mooi echte liefde weergeeft!

Heel mooi geschreven verhaal van een moedig ondernemend meisje in een tijd dat vrouwen moesten trouwen of overleven , soms grappig, soms wrang, maar heel de tijd boeiend.

Gewoon een prachtig boek.

Ongewoon verhaal tegen een geschiedkundige achtergrond.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!