Sashenka

Door Simon Sebag Montefiore

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Een meesterlijk romandebuut met een onvergetelijke heldinSint Petersburg, winter 1916. Rusland staat aan de vooravond van een revolutie. De mooie en koppige Sashenka Zeitlin is net zestien geworden. Terwijl haar moeder feest met Rasputin en diens ­losbandige vrienden, glipt Sashenka de koude nacht in om haar rol te spelen in een gevaarlijk spel van samenzwering en verleiding. Twintig jaar later is Sashenka getrouwd met een machtig man met wie ze twee kinderen heeft. Om haar heen verdwijnen mensen, maar haar familie is veilig. Maar dan begint ze een verboden liefdesaffaire, die verwoestende consequenties zal hebben.Sashenka’s verhaal blijft een halve eeuw verborgen, tot een historicus in de privé­archieven van Stalin duikt en een hartverscheurend verhaal ontdekt van passie en verraad, wreedheid en onverwacht heldendom – en van een vrouw die gedwongen wordt een ondraaglijke keuze te maken.De pers over de boeken van Simon Sebag Montefiore‘Meeslepend, zit zeer slim in elkaar. Een noodlottige liefde binnen een gewelddadige maatschappij ligt in het hart van Montefiores boek… het beschrijft een kafkaësk labyrint waarin de hoofdpersonen verstrikt dreigen te raken.’ The Sunday Times


‘De lezers van Sebastian Faulks en Hilary Mantel zullen hier ook van smullen.’ Mail on Sunday


‘Een hartverscheurend verhaal vol passie en verraad.’HP/De Tijd


Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frans De Baets

op 22/03/2019

Een aangrijpende wandeling door de "onvoorstelbare barbaarsheid" van Ruslands geschiedenis.
Het is een aanklacht van het fanatisme in welke zin ook!
Het verbaast hoe tegenstrijdige gevoelens in één mens kunnen leven: menselijke warmte tegenover "staal"koude en ongegronde wraak gevoelens.

Deze thematiek is in de westerse wereld, ook nu nog, terug te vinden...

Lees meer

Door Kristiaan Temst

op 10/05/2018

Historicus Simon Sebag Montefiore levert met dit boek een roman af waarin hij gebruik maakt van zijn historische kennis van Rusland en de Sovjet-Unie om drie markante periodes te schetsen rondom het levensverhaal van Sashenka en haar familie. We ontmoeten haar in het midden van de bolsjewistische revolutie, we lezen haar wedervaren onder de terreur ingezet door Stalin en we eindigen in het Rusland van de oligarchen. Ik vond dit een erg meeslepend verhaal, erg goed geschreven, net zoals 'Serafima' van dezelfde auteur. Ik ben zeker dat ik niet alleen ben met deze opinie!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief