De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Blauwe maandag

Door Nicci French

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Blauwe maandag van Nicci French is het eerste deel uit de serie met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind?

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Kan Frieda's kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

‘Hierna nog zeven delen met Frieda Klein, een vijfsterrenvrouw’ – Volkskrant

‘Razend spannend.’ – Flair

‘Met Blauwe maandag heeft Nicci French een nieuwe adem gevonden’ – 4 sterren, De Standaard

‘Het thrillerduo vernieuwt en kiest voor een serie rond psychoanalytica Frieda Klein: het resultaat is een vrolijk en verfrissend kat-en-muis spel.’ – NRC Handelsblad

‘Ik mag natuurlijk niks zeggen over de ontknoping van dit boek - geen spoilers hier - maar ik kan wel verklappen dat bij mij de rillingen over de rug liepen.’ – VROUW, de Telegraaf

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ilse Vanblaere

op 02/11/2020

Had eerst wat moeite met de schrijfstijl van het boek (verspringen van personages van de ene alinea op de andere) maar naarmate het boek vordert wordt het spannend, denk je dat je het wel weet want er zou een spannende plotwending komen. Was dus heel erg op mijn hoede bij het lezen maar heb mij toch laten vangen. Leuk.

Lees meer

Door Danny Van Diest

op 11/08/2018

Spannend verhaal met de toch wat eenzame psychoanalitica Frieda Klein in de hoofdrol.

Lees meer

Door Ellen Swannet

op 03/06/2018

Het eerste deel uit de serie met psychoanalytica Frieda Klein, een serie overigens die ik met veel goesting verslonden heb!

Lees meer

Door Lindsay Cornette

op 03/05/2018

Als eerste boek uit de Frieda Klein collectie wordt je onmiddellijk meegenomen in het verhaal van Frieda Klein. Ze is een zeer eigenwijze en ijzersterke psychoanalitica.

Lees meer

Door Marie Van de Putte

op 30/04/2018

Spannend! Leuk vakantieboek.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief