De bekeerlinge

Stefan Hertmans

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.
Stefan Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.

'Het is stikdonker om hen heen, het diepste uur van de nacht. De Grote Beer is van de hemelkoepel afgegleden. Ergens roept eenzaam een uil. Enkele sterren twinkelen vaag tussen de stil waaiende bladeren. Er beweegt iets, niet ver van haar vandaan, ze heeft het koud en rilt over haar hele lijf. Dan staat iemand wankelend boven haar, donker en wiegend. Dit is mijn dood, denkt ze. Ze hoort hijgen. Dan pas herkent ze David. Hij valt weer naast haar neer, ze grijpen elkaars handen, blijven zo liggen tot het ochtend wordt.'

Wat anderen schrijven over dit boek

Een boek dat je bijblijft. Zo mooi, zo verschrikkelijk!!!! Een echte aanrader!!!

Dit boek geeft een verrassend helder beeld van het leven ten tijde van de kruisvaarders. Heel levendig geschreven. Goed onderbouwd. Meeslepend.

verhaal greep mij direct bij mijn nekvel
historisch goed onderbouwd : een andere kijk op de tijd van kruistochten
historische roman maar toch brandend actueel door de thema's: religie, vluchtelingen, migratie, cultuur

Lieflijk, wreed, aandoenlijk, hard, ... Net alsof je er zelf bij bent en daardoor grijpt het je naar de keel.
Een echte aanrader.

Een Romeo en Juliaverhaal dat begint in Frankrijk ten tijde van de eerste kruistochten en eindigt in Egypte. Wondermooie, intrigerende mengeling van feiten en fictie.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.