Het labyrint der geesten

Door Carlos Ruiz Zafón

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón!

Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.Het labyrint der geesten is een wervelend verhaal vol passie en intrige in het mysterieuze Barcelona. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum dat hij met De schaduw van de wind introduceerde. Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door bart de pauw

op 13/04/2020

Met pijn in het hart afscheid genomen van "Het kerkhof der vergeten boeken". Magistrale literatuur.

Lees meer

Door Hans

op 30/08/2018

Dit vierde en laatste deel rond het kerkhof der vergeten boeken is monumentaal van omvang, maar wie de stijl van de vorige boeken kent, weet dat ze normaal wel vlot weglezen. En net dat viel in dit boek een beetje tegen : de zinnen zijn nog rijker beladen met beeldrijke taal dan in de vorige boeken, wat maakt dat het soms wat moeilijk wordt om door de bomen het bos nog te zien. Je raakt soms wat verloren in de taal, de vele plotwendingen en de vele personages, al dan niet al bekend uit de voorgaande delen.
Desondanks blijft dit een feest voor wie van spannende verhalen houdt; en het blijft een heerlijke stijl om te lezen.

Lees meer

Door Ingrid Cornelis

op 14/05/2018

Indrukwekkend, fascinerend , meeslepend. Prachtig!

Lees meer

Door paul Verstraeten

op 12/05/2018

Bijzonder meeslepend slot van vier fantastische boeken.....de eerste en deze laatste zijn wel mijn favorieten.

Lees meer

Door Guy Doms

op 09/05/2018

Een schitterend slotstuk van een vierluik. Meesterlijk neergeschreven, bijzonder knap vertaald naar het Nederlands. Als lezer stap je automatisch in het universum van de auteur. Je bezoekt de mysterieuze stad Barcelona en maakt ginds kennis met een aantal indrukwekkende personages.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief