De val

Door Matthias M.R. Declercq

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Vijf jongens ontmoeten elkaar bij toeval in de loop van een paar jaar, omdat ze alle vijf één doel kennen: de koers. Ze ambiëren één voor één een carrière als profrenner. Op het jaagpad langs de Schelde, van Gent naar Oudenaarde, trainen ze samen. Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Ze zijn jong, viriel, populair, en schoppen het inderdaad tot profwielrenner. Maar het leven blijkt harder dan de droom. Wat hen ooit samenbracht, de koers, rukt hen ongenadig ook weer uit elkaar. ‘De val’ is geen inktzwart boek, maar reconstrueert op indringende wijze het soms grappige, soms tragische, maar altijd realistische relaas van vijf jonge renners. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassenwording.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door michel augusteyns

op 24/02/2021

Het is een aangrijpend en tragisch boek over een groep wielrenners die prof zijn geworden . Het is geen heldenepos en laat kennismaken met de harde realiteit van het wielrennen . De dood loert op elke hoek . Als gewezen wielertoerist heeft me het erg aangegrepen . Elk jaar sneuvelen er wielrenners of worden zwaar gewond .

Lees meer

Door Annelies Mulier

op 25/07/2018

Indrukwekkend, meeslepend boek over koers, maar vooral over vriendschap. En over hoeveel pech en miserie je eigenlijk wel niet kan hebben in je leven...

Lees meer

Door Michel Verdonck

op 21/06/2018

Eigenlijk weet ik niets over de "koers". Dat een boek je dan zo kan meesleuren, zegt veel over dat boek. Voor een debuut kan dit tellen, de auteur weet waarover hij het heeft en heeft daarvoor ook genoeg research gedaan. Het is beklijvend, tragisch, een echte rollercoaster, maar het voelt nooit klef. Puik!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief