Tot de zon aan de horizon vriest

Kathelijn Vervarcke

Jeugd & young adult

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Lander en Chinouk hebben allebei een moeder met een psychotische kwetsbaarheid. Al snel ontstaat er een grote vertrouwelijkheid tussen hen. Om de gapende krater in hun hart te vullen, klampen de tieners zich stevig aan elkaar vast.
Beide gezinnen gaan echter anders om met de ziekte van hun moeder en dat stelt de relatie van Lander en Chinouk zwaar op de proef. Zal hun liefde sterk genoeg zijn om samen een nieuw evenwicht te vinden?

Tot de zon aan de horizon vriest is de tweede youngadultroman van Kathelijn Vervarcke. Met het meeslepende verhaal van Chinouk en Lander schetst ze een realistisch beeld van de leefwereld van koppkinderen (Kinderen van Ouders
met Psychische Problemen) en houdt ze de aandacht van de lezer vast tot en met de allerlaatste zin.

Wat anderen schrijven over dit boek

UIT! Heet jeugdboek over (over-)leven met een psychotische moeder.

Chinouks moeder is manipulatief, paranoïde en schizofreen. Ze probeert haar mama te verzorgen, naar school te gaan én een eigen leven op te bouwen. Bijna bezwijkt ze aan de onmogelijke spreidstand. Tot Lander voor haar deur staat...

Een boek over helpen en hulp vragen. Vaak erg verrassend: het is niet omdat je dénkt dat je iemand helpt, dat je dat ook doet. Soms rauw en schrijnend: de psychologische terreur, de kansarmoede, de gesmoorde dromen. Hier en daar wat prekerig.

Maar! Stomende seksscènes met alles erop en eraan! Vlotte vertelstijl, veel tempo in woorden en acties. Boeiende, goed uitgewerkte karakters. Voeling met het echte leven en jongerencultuur. Rare kronkels, zotte twists, droge zwarte humor. Boeiend én spannend tot het eind.

Achter elk ‘probleemgeval’ schuilt een wereld van lot en context. Een les die je jezelf of je tienerzoon wel even cadeau wil doen.

Heb het boek zeer graag gelezen. Kan me voorstellen dat het voor vele koppkinderen het niet zo goed uitdraait en dat zij het vaak zeer hard te verduren hebben. Ellelange wachtlijsten, bureaucratisch gedoe om wat hulp te verkrijgen. Vaak weet de buitenwereld niet wat er in hun binnenwereld afspeelt. Begrip en liefde maakt elk probleem wat dragelijker.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!