Moordgriet

Door Inge Bergh

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een huiveringwekkende thriller. Over een jonge vrouw die door een traumatische ervaring zichzelf volkomen kwijtraakt. Vanaf 14 jaar. Belle is een moordgriet. Jongens vallen als een blok voor haar. Belle gaat moeizame relaties aan, waarbij agressie en drugs aan de orde zijn. De blonde schone worstelt hevig met zichzelf, met haar verleden en met haar zus Nina. Tussen de zussen die ooit de dikste vrienden waren, is het tot een breuk gekomen. Het lijkt erop dat een wraakzuchtige Nina het leven van haar zus in gevaar brengt. Belle vindt geen gehoor bij haar ouders, waardoor ze zich steeds meer van de buitenwereld afsluit en in een destructieve draaikolk terechtkomt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Siene Claes

op 07/02/2019

Ik heb dit boek een 3 gegeven omdat ik nog veel vragen had op het einde. Doorheen het verhaal wekt er spanning op waardoor je niet kan stoppen met lezen omdat je wilt weten wat er is gebeurd. Wat het spijtige aan dit boek is is dat je op het einde nog niet goed weet wat er precies is gebeurd, bv: wat is er met de fiets van Belle gebeurd? Wat is er met de insuline spuit gebeurd? Het lezen van het boek gaat wel vlot, ik lees normaal nooit een boek in één keer uit maar deze keer wel. Ik heb wel een klein foutje gevonden, er moest een woord cursief staan maar stond normaal getypet. Dit is gewoon een vorm van onoplettendheid wat iedereen kan overkomen. Al bij al vind ik dit een goed boek, maar ik zou het niet aanraden.

Lees meer

Door Jolien Peeters

op 29/11/2018

Ik geef het boek 4 sterren omdat het een zeer spannend boek is dat vlot leest. Ik ben geen boekenwurm maar dit boek bewees het tegendeel, ik had de drang om het boek uit te lezen omdat ik wou weten hoe het verhaal zou eindigen. De flashbacks en de dagboekaantekeningen waren ook heel aantrekkelijk. Enkel het einde van het boek was een beetje verwarrend omdat ik niet had verwacht dat het zo zou aflopen.

Lees meer

Door Manon Van den Eynde

op 29/11/2018

Ik heb het boek Moordgriet van Inge Bergh gelezen en ben heel enthousiast. Ik vind het een heel mooi verhaal over twee zussen (Nina en Belle) die ruzie hebben doordat er een week na Nina's verjaardag iets gebeurde. Het is een spannend en vlot leesbaar boek dat ik in één keer wilde uitlezen. De flashbacks die ik doorheen het verhaal te lezen kreeg maakten veel duidelijk. Enkel het slot is een beetje verwarrend. Ik ben nog altijd niet zeker wie de dagboekfragmenten, die ik doorheen het verhaal te lezen kreeg, geschreven heeft. Het is één van de beste boeken die ik al gelezen heb. Daarom geef ik ondanks het verwarrende einde toch 4 sterren.

Lees meer

Door shana de laet

op 28/11/2018

Het boek leest heel vlot, je wilt meteen weten wat er verder gebeurt.
Als een boek mij het gevoel geeft dat ik niet kan stoppen met lezen dan vindt ik dat een heel goed boek.

In het begin vond ik het verhaal moeilijk. Je moest echt verder lezen om het te begrijpen maar als ik eenmaal verder las kon ik het boek goed begrijpen.

Het is een meeslepend, vlot lezend verhaal. Ik zou het boek 4 op 5 sterren geven.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief