Datumloze dagen

Jeroen Brouwers

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraakte zoon, die hij nu en dan, sporadisch, toevallig, tegen het lijf loopt. Vader en zoon zijn van elkaar vervreemd, de ontmoetingen leiden niet tot toenadering, laat staan beter begrip. De confrontaties vinden plaats op willekeurige 'dagen zonder data'. Totdat de zoon zijn verwekker vraagt iets voor hem te doen, dat beider leven...
De dood bestaat niet. Wat bestaat is: het leven, al is dat minder dan een nevelspatje in de oceanen van de tijd. Datumloze dagen is een roman over een troebele vader-zoonrelatie in het teken van leven, liefde, schaamte, dood.

Wat anderen schrijven over dit boek

De boeken van Jeroen Brouwers lees ik niet zozeer om de verhaallijn, maar des te meer om de unieke schrijfstijl. Ook datumloze dagen grijpt je niet meteen naar de keel, maar wint wel aan diepgang richting apotheose. Brouwers toont met dit boek opnieuw waarom hij zo geliefd is. Bij momenten schrijft en beschrijft hij als geen ander. Een stylist met eigenheid.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!