Sapiens

Door Yuvl Noah Harari, Derek Perkins

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
100,000 years ago, at least six human species inhabited the earth. Today there is just one. Us. Homo sapiens. How did our species succeed in the battle for dominance? Why did our foraging ancestors come together to create cities and kingdoms? How did we come to believe in gods, nations and human rights

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jona Wagemans

op 13/11/2021

Sapiens, geschreven door Yuval Noah Harrari, is een naslagwerk van jarenlang onderzoek over het ontstaan van de mensheid. Het geeft antwoord op verschillende vragen die op de dag van vandaag nog altijd zeer actueel zijn. Omdat het vlot verwoord is, is de soms toch moeilijke materie goed verstaanbaar voor de gewone mens zonder achtergrondkennis in de vakgebieden die worden besproken. Sapiens is daardoor zeer bereikbaar voor een ruim publiek en het is daarom ook in verschillende talen vertaald en een populair boek in verschillende landen en culturen.

Het boek begint met het ontstaan van de mens waar Yuval zijn eigen draai geeft aan de evolutie van de mens en verschillende theorieën van andere wetenschappers combineert in een geheel om zij eigen theorie te vormen. Daarna geeft hij een verklaring voor het uitsterven van al de anderen mensensoorten en de verspreiding van de gewone mens die nog altijd leeft en antwoorden op de culturele verschillen en godsdiensten die we vandaag nog altijd kennen.

Sapiens is een zeer fijn boek om te lezen maar je moet de inhoud bekijken met een korreltje zout want het blijven subjectieve theorieën verzonnen door Harrari en dus moet u blijven kritisch nadenken over dit boek. Maar zeker een aanrader voor mensen die wat meer willen weten over het ontstaan van de mensheid die we vandaag de dag nog altijd kennen.

-Jona Wagemans

Lees meer

Door Gert Engels

op 20/08/2020

Ik heb enorm genoten van dit boek. Het is vlot en goed geschreven. Het bevat erg veel informatie op een zeer bevattelijke manier gebracht en hanteert originele invalshoeken en presentaties van gekende en voor mij ongekende historische feiten. Populariserende wetenschapsliteratuur zoals het hoort. Als één lange zalige les van de iconische geschiedenisleraar die goed kan vertellen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief