La Superba

Door Ilja Leonard Pfeijffer

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige).
En meer nog dan een roman over een schokkend echte en labyrintische stad, is het een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.
En meer nog dan een stadsroman en een liefdesroman, onderzoekt, vertelt en ontrafelt La Superba de fantasie van een beter leven elders en laat zien hoe mensen van gerenommeerde schrijvers en verlopen heren van stand tot arme Senegalese sloebers en flanerende hoeren op verschillende manieren verdwalen in die fantasie.
En meer nog dan over de stad, de liefde en het lot van de zoekende mens gaat deze grandioze meerstemmige roman over het schrijven van een grandioze meerstemmige roman.

Hoertjes zijn voor de lunch. Rond een uur of elf, half twaalf, komen ze tevoorschijn. Ze hangen rond in het labyrint van steegjes in de hellende driehoek tussen Via Garibaldi, Via San Luca en Via Luccoli, aan weerskanten van de Via della Maddalena, in duistere straatjes met poëtische namen als Vico della Rosa, Vico dei Angeli en Vico ai Quattro Canti di San Francesco. Dit zijn stegen waar zelfs op het middaguur de zon niet doordringt. Daar leunen ze achteloos tegen deurposten of ze zitten in groepjes bij elkaar op straat. Ze zeggen dingen tegen mij als `amore . Ze zeggen dat ze van mij houden en dat ze willen dat ik bij hen kom.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Toernee Red

op 25/07/2020

Recensie volgt nog. Eerst boekenkast aanleggen.

Lees meer

Door MEJ S.

op 21/05/2020

Ik hou van zijn mooie, rijke taal.

Lees meer

Door Geert Decock

op 27/09/2019

Zeer graag gelezen, twee keer zelfs. De man heeft een schitterende taal. Eigenlijk vind ik zijn "Brieven uit Genua" nog beter. Beetje arrogant soms, maar een schitterende inkijk in de wereld van de literatuur en in de persoon van de auteur, waar je telkens weer aan denkt als je bv La Superba herleest of Hotel Europa leest.

Lees meer

Door Marc Smet

op 18/08/2019

Met recht en reden bekroond. Scherpe observaties, veel verbeelding, humor, drama, en een ongelooflijk rijk taalgebruik. Lees deze roman!

Lees meer

Door Mia van Hooijdonck

op 26/06/2019

Een boek in een bloemrijke en humoristische taal.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief