Het boek Joan

Door Lidia Yuknavitch

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

In de nabije toekomst is de aarde veranderd in een slagveld. Degenen die de verwoesting overleefden hebben hun intrek genomen in een mysterieus complex dat boven de aardbol zweeft: CIEL. Een liefdeloze plek, waar mensen veranderd zijn in haar-, pigment- en seksloze wezens. Ze schrijven geen verhalen meer op papier, maar branden ze op hun huid. Op CIEL regeert de charismatische en gewelddadige leider Jean de Men met ijzeren tucht. Een groep rebellen verenigt zich om die dictatuur omver te werpen, gedreven door het heroïsche lied van Joan, een kindstrijder met een ongekende, aardse kracht.
Het boek Joan is een dystopisch meesterwerk. Een meeslepend verhaal over verwoesting en liefde op de meest grimmige plaatsen, over wat het betekent om mens te zijn, over de fluïditeit van seks en gender, en de rol van kunst als een middel om te overleven.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marcia van der Zwan

op 06/05/2018

In de nabije toekomst geschetst in Het boek Joan is de aarde onherroepelijk verwoest. Degenen die de oorlogen overleefden hebben hun intrek genomen in een ruimtestation dat boven de aardbol zweeft: CIEL. Hier regeert Jean de Men met ijzeren tucht. Een groep rebellen verenigt zich om die dictatuur omver te werpen, gedreven door het heroïsche lied van Joan. Ondanks de interessante synopsis en de actuele thematiek van genderfluïditeit is Het boek Joan toch een kleine tegenvaller. De schrijfster gaat in het verhaal alle kanten op, waardoor het allemaal net te veel is en de lezer achterblijft met een vreemd gevoel. Met meer pagina’s had dit verrassende en originele plot geweldig uitgewerkt kunnen worden, nu blijft het verhaal slechts middelmatig. Een goede poging.
>> Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief