De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Kalme chaos

Door Sandro Veronesi

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Pietro Paladini is een tevreden man: hij heeft een uitstekende baan, een goede relatie en een dochter van tien. Maar op een dag verandert zijn leven ingrijpend: terwijl hij 's ochtends een onbekende vrouw van de verdrinkingsdood redt, slaat thuis het noodlot toe.
Vanaf dat moment neemt zijn leven een andere wending. De bezorgdheid om zijn dochter neemt bizarre vormen aan. Overdag verblijft hij in zijn auto die hij heeft geparkeerd bij haar school en wacht hij tot zij weer naar buiten komt. Familieleden en collega's komen hem op die plek opzoeken. Hij ontdekt de schaduwzijde van mensen die hij aanvankelijk als succesvol beschouwde. Terwijl de anderen allemaal de behoefte voelen om hun leed bij Pietro neer te leggen, blijft hij zich verwonderd afvragen wanneer zijn eigen verdriet in volle omvang tot hem zal doordringen.
De indringende stijl van Veronesi, zijn ononderbroken dans tussen het intellect en het woord, is het touw waarmee Pietro de emmer vanaf de bodem van de put naar zich toe trekt.

Sandro Veronesi (1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Zijn gestaag groeiende oeuvre bevat onder meer de schitterende romans In de ban van mijn vader, XY en Nauwelijks geraakt, boeken die ook in Nederland en België bijzonder veel succes hadden. Hij mocht de Premio Campiello en de Premio Strega in ontvangst nemen, de belangrijkste literaire prijzen van Italië.

'Een geraffineerde roman over het verschil tussen succes en geluk. Het boek verleidt de lezer tot belangrijke reflecties over de menselijke conditie in het huidige tijdsgewricht, over de onderhuidse spanningen tussen succeseconomie en persoonlijk geluk.' TROUW

'Hoogstaande literatuur en pageturner tegelijk, wat wil een mens nog meer?' HET PAROOL

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Annick Vansevenant

op 20/08/2021

Zonder twijfel vond ik De Kleine Colibri beter, coherenter. Kalme chaos is een kanjer voor een plot maar niet alles komt even goed op spanning. Misschien ook omdat die plot heel wat 'grote levenszaken' binnen brengt: dood, redding, afstand nemen van het zakenleven en dan toch weer in die wereld hangen, als weduwnaar een dochter opvoeden, .... Het kan niet op. Zeker in het midden van dit boek was er bij mij twjifel: verder lezen of iets anders beginnen. Naar het einde toe kwam het weer op dreef.

Lees meer

Door Nancy Van de Velde

op 03/11/2020

Eerste boek dat ik van deze auteur gelezen heb en smaakt naar meer. Ik heb met heel veel 'goesting' dit boek gelezen en spijt dat het uit was.

Lees meer

Door Hugo Gerard

op 05/03/2020

Wie al 35 jaar intensief leest, heeft al minstens 20 keer een boek aangesproken als was het een persoon. Je zegt dan dingen als: "Ik ga je missen wanneer ik je uit hebt, want je bent het beste boek dat ik ooit heb gelezen." Dit is zo een boek. Meditatief destabiliserend. Alsof je in een zacht wiegende hangmat ligt, die af en toe dreigende scheurtjes laat horen om te tonen wie de baas is.

Lees meer

Door peggy

op 17/07/2018

Fantastisch boek ! Grappig, vaak heel herkenbaar, soms degoutant, ook wel triest, heel serieuze hoofdstukken afgewisseld met luchtige passages, verveelt geen moment. Met op de achtergrond muziek van Radiohead !!!

Lees meer

Door Michel Verdonck

op 13/06/2018

BAM! Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik middenin het verhaal, was ik helemaal mee. Wat een taal! Maar ook een goede vertaling, wat niet makkelijk moet zijn geweest. Gaandeweg echter begon mijn aandacht wat te verzwakken, om dan soms plots weer volledig getriggerd te worden. 4 sterren? Nee, 5. Nee, toch maar 3. Of toch 4? Vooral het ellenlange hoofdstuk met de mail aan zijn vrouw vond ik overbodig, dat kon korter. Maar verder een geweldig, origineel verhaal. Je kruipt als het ware in de huid van het hoofdpersonage.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief