Het kostuum van mijn vader

Door Luckas Taelen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Luckas Vander Taelen heeft zijn vader nooit gekend. Die stierf op 37-jarige leeftijd, vier maanden voor Luckas' geboorte in januari 1958. Ook zijn graf heeft hij nooit kunnen bezoeken. Zijn moeder wou die stenen getuigenis van haar verdriet nooit zien. Na tien jaar werd het geruimd. 'Het kostuum van mijn vader' is het relaas van een zoektocht met omwegen naar het onbestaande graf van een man die werd begraven in zijn keurigste krijtstreeppak met rode das. Zo komt Vander Taelen uit bij begrafenisrituelen en de taboes rond de dood in het Vlaanderen van de jaren vijftig en de spanningen met zijn diepgelovige familie. Jarenlang was het verdriet van Luckas Vander Taelen als bevroren. In dit boek vertelt hij voor het eerst openhartig hoe de dood van zijn vader hem voor altijd heeft getekend en hoe hij loutering vond op het Aalsters kerkhof.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Sieglinde Michiel

op 17/03/2020

Wat je niet kent kan je niet missen. Dat dat niet klopt bewijst Luckas Vander Taelen in alle kwetsbaarheid en tederheid. Maar dat je onnoemelijk trots kan zijn op iemand die je nooit gekend hebt maakt hij in dit boekje overduidelijk.

Lees meer

Door An Peeters

op 17/03/2020

Een ontroerend boek over opgroeien zonder je biologische vader te kennen en de impact daarvan die een leven lang doorwerkt. Je klampt je vast aan details, foto's, verhalen van anderen, denkt je alternatieve waarheden uit en droomt in"wat als...". Tot diep in mijn hart voelde ik de pijn van zijn (en mijn) gemis.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief