De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wedervaring

Door Bodo Kirchhoff

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

De gepensioneerde uitgever Reither ontmoet, na de vondst van een mysterieus boek zonder titel, per toeval Leonie Palm, die net haar hoedenwinkel heeft gesloten. Ze hadden beiden de hoop op een grote liefde al opgegeven, maar een autorit van drie dagen naar Sicilië brengt daar verandering in.

Wedervaring is een schitterende kleine roman over literatuur en taal, en over de liefde tussen twee oudere mensen die niets meer te verliezen hebben, slechts alles te winnen.


Wat anderen schrijven over dit boek

Door Frank Claeys

op 20/04/2022

Een roadmovie in boekvorm. Aangrijpend, diepmenselijk, maatschappijkritisch, .. .en wat een taalrijkdom. Prachtig geschreven, het boek blijft nazinderen. Knap.

Lees meer

Door Wim Backx

op 26/07/2018

Lees mijn recensie: http://wimbackx.blogspot.com/2018/07/uitgelezen-wedervaring-brief-aan-bodo.html

Lees meer

Door Els Deveuster

op 21/07/2018

Wat een prachtig boek. Het boek staat op de shortlist en is kanshebber om de Europese literatuurprijs te winnen. Ook De Acht bergen van Cognetti is kanshebber voor die prijs. Wel ik zou niet kunnen kiezen welke van deze twee de prijs mag winnen. Er zijn nog drie andere boeken die kans maken maar die heb ik nog niet gelezen.
Bodo Kirchhoff won in eigen land al een prijs met dit boek in 2016, de Deutcher Buchpreis.
Wat een mooie taal gebruikt hij. Ik las het boek in het Nederlands en dus ook een dikke pluim voor de vertaler. De Europese literatuurprijs eert naast de auteur ook de vertaler van het boek.

Dit boek neemt je mee op roadtrip naar Italië en vertelt over de ontluikende liefde tussen twee oudere mensen.

Volgende mooie zinnen vind je terug in het boek.

"...., het leven gaat langs bergen en dalen, ook slechte herinneringen hebben zin, ze scherpen je blik voor wat er mooi is in het heden,..."
"De kus duurde voort en had zijn eigen tijd, die losstond van de tijd als zodanig, of eigenlijk was tijd niet het juiste woord, het was het buiten werking stellen van het tijdelijke, tot het heden in de kus doordrong met de vraag wie er wanneer en op welke wijze mee ophield. "

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief