De schaduw van de wind

Carlos Ruiz Zafon

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver . En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Mooie mysterieuze literatuur.

Van pagina één tot het eind blijft dit boek boeien. Echte aanrader, gaat het nu over de schaduw van de wind of over de persoon die hem leest...

Zafón laat in dit boek een aantal schitterende personages op de lezer los die, haast karikaturaal maar toch realistisch beschreven, een duistere sprookjeswereld tot leven wekken. Een verhaal die je als een schaduw blijft achtervolgen.

Geniaal! Een zeer geheime plaats met boeken die moeten bewaard blijven voor het nageslacht. Waar haalt hij het? Verwijzing naar de vele boekenverbrandingen door de eeuwen heen??
En het gaat verder "Het spel van de Engel" en "De Gevangene van de Hemel".

Fenomenaal goed geschreven; prachtige personages, schitterende volzinnen met droge humor. Zafón plaatst de lezer midden in Barcelona.

Meeslepend Boek ,je waant je onmiddellijk in Barcelona

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!