De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De schaduw van de wind

Door Carlos Ruiz Zafón

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver . En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door gaby libbrecht

op 28/03/2020

In een, twee, drie uitgelezen

Lees meer

Door Bart Defoort

op 15/09/2019

Van pagina één tot het eind blijft dit boek boeien. Echte aanrader, gaat het nu over de schaduw van de wind of over de persoon die hem leest...

Lees meer

Door Marc Van de Walle

op 03/08/2019

Van een ongekende fantasie en inbeeldingskracht. Een fascinerend boek. Ik las het in een paar dagen uit op vakantie in Italië. Het interesseerde me op dat moment meer dan Toscane...

Lees meer

Door Pelle Mächs

op 06/06/2019

Zafón laat in dit boek een aantal schitterende personages op de lezer los die, haast karikaturaal maar toch realistisch beschreven, een duistere sprookjeswereld tot leven wekken. Een verhaal die je als een schaduw blijft achtervolgen.

Lees meer

Door Danny Van Diest

op 08/08/2018

Geniaal! Een zeer geheime plaats met boeken die moeten bewaard blijven voor het nageslacht. Waar haalt hij het? Verwijzing naar de vele boekenverbrandingen door de eeuwen heen??
En het gaat verder "Het spel van de Engel" en "De Gevangene van de Hemel".

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief