Brief aan de Paus

Mark Vangheluwe

Geschiedenis

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Mark Vangheluwe besloot na jarenlang misbruik door zijn ‘nonkel bisschop’ het gevecht aan te gaan en het zwijgen te doorbreken. In 2010 ontketende hij met de bekendmaking van een van de grootste schandalen binnen de rooms-katholieke kerk een mediastorm die wereldwijd de pers haalde. Ondertussen leidt hij met zijn gezin een rustig bestaan in een uithoek van Vlaanderen, maar schaamte en angst blijven hem parten spelen. Tot het moment dat hij tot het inzicht komt dat hij over zijn eigen leven kan beslissen en daarvoor de vorm en de woorden vindt: een brief aan de paus.

Ik moet je iets vertellen, maar onmacht en vooral schaamte houden me tegen. Ook twijfel en angst spelen me parten. Het is alsof ik nu pas bezit krijg over een stuk van mijn herinneringen en dit met jou wil delen. Vreemd na zoveel jaren.

Wat anderen schrijven over dit boek

Zonder poeha of zucht naar sensatie, cru en eenvoudig vertellen over een afschuwelijke en permanente aanslag op het leven van een mens, een gezin en een familie. Schreeuw naar ontschuldigen en ontschamen is een eeuwige en verterende zoektocht met levensnoodzakelijke steun van een zorgzaam en warm nest. Zo herkenbaar en toch ook zo onbekend.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!