Wat anderen schrijven over dit boek

Door Nadia Huyge

op 20/12/2020

Een boek over een in ongenade gevallen man van middelbare leeftijd, zijn dochter die op het platteland woont, de verhouding tussen de rassen en schuld en boetedoening
Met momenten heftig en rauw. Interessant om te lezen hoe verschillend vader en dochter denken en reageren. De moeite meer dan waard !

Lees meer

Door Ken V

op 01/01/2020

Zuid-Afrika. Een periode waarin de zwarten het onrecht dat hen is aangedaan willen vereffenen. Een in ongenade gevallen docent - hij leeft op lustgevoelens en gaat te ver met een studente - trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter. Daar overkomt hen iets gruwelijks wat hun goede relatie voor goed verandert. De vader wil gerechtigheid, maar de dochter blijft vasthouden aan haar eigen idealen. Voor de vader komt telkens één thema terug: het onvermogen om los te laten. Op de dochter krijg je als lezer moeilijk vat, wat haar personage uitermate boeiend maakt en stof tot nadenken geeft. Coetzee schrijft alles neer in een weloverwogen kalmte, waarbij hij het opwekken van emoties volledig bij de lezer zelf legt.

Lees meer

Door Hilde Floridor

op 07/08/2018

Plaatsvervangende boetedoening. Rauw.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief